Noul Infiniti QX50: modificari la capitolul design si un motor VC-Turbo

2019 Infiniti QX50

In doar cateva zile, se vor deschide oficial portile editiei din 2017 a Salonului Auto de la Los Angeles In acel moment, printre masinile prezentate va debuta, fara indoiala, si "modelul cel mai avansat si mai complet" pana acum al marcii Infiniti. Si nu, nu este vorba despre conceptul sedan de top.

Ne referim la noul Infiniti QX50. Sub capota ne vom intalni, in premiera mondiala, cu primul motor de productie cu raport variabil al compresiei. Ati citit bine, poate unii dintre voi au auzit deja de aceasta idee inca din 2016, moment in care compania numea propulsorul VC-Turbo "o minune in ceea ce priveste design-ul motoarelor cu combustie interna".

Ce inseamna asta? Ei bine, propulsorul turbo de 2,0 litri este capabil sa ajusteze raportul de compresie pentru o cat mai buna optimizare a puterii si eficientei, transmitand un cuplu-forta similar tuturor celor patru cilindri.

Citeste si: Lincoln pregateste un nou stil pentru modelul MKC din 2019!

Masina va avea 268 de cai putere si un cuplu-forta de 380 Nm, ceea ce transforma motorul VC-Turbo in cel mai bun propulsor din clasa sa. La capitolul cifre, trebuie sa mentionam ca noul QX50 accelereaza, cu tractiunea integrala cuplata, pana la 100 de km/h in 6,3 secunde, iar viteza maxima anuntata este de 230 km/h.

Mai mult, noul propulsor exceleaza si la capitolul protectia mediului, dar si la cel al eficientei la consum, unde vedem o imbunatatire cu 35 de procente fata de versiunea anterioara, pe care se afla un motor V6. Sa nu uitam, in acelasi timp, ca toata aceasta putere este conectata la o cutie de viteze cu variatie continua.

Noul QX50 este construit pe o platforma cu 23 de procente mai rigida decat versiunile anterioare. Asta inseamna ca masina va avea, de asemenea, si mai mult spatiu in interiorul cabinei.

Pentru a ne lamuri, modelul SUV de la Infiniti are 1,7 metri in inaltime si 4,7 metri in lungime. In plus, spatiul pentru bagaje a crescut de la o capacitate de 895 de litri, la peste 1.040 de litri, in varianta in care scaunele din spate sunt stranse.

Echipat cu noul sistem de asistenta la volan Nissan ProPilot, acelasi care va fi disponibil si pe modelul din 2018 Rogue, QX50 va avea ajutor la accelerare, franare si virare, la simpla apasare a unui buton.

Inca nu stim mare lucru despre pretul acestui nou model, insa ne asteptam ca Infiniti QX50 sa fie scos la vanzare pe la inceputul anului 2018.

Te-ar mai putea interesa:

McLaren lucreaza la primul supercar 100% electric

Honda prezinta Urban EV Concept – viitorul prim model electric din portofoliu

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Infiniti

Newsletter