Lexus prezinta noul RX L cu trei randuri de scaune

Editia din acest an a Salonului Auto de la Los Angeles este inca in plina desfasurare in Statele Unite, numerosi pasionati auto din toate colturile lumii putand inca admira pana in data de 10 decembrie modelele lansate in acest sfarsit de an. Unul dintre aceste noi modele despre care nu am apucat sa va vorbim pana acum este reprezentat de modelul Lexus RX L cu trei randuri de scaune, model anuntat in urma cu ceva timp de reprezentantii producatorului.

Noul model va putea fi comandat cu sase sau sapte locuri, ultimul rand fiind conceput in asa masura incat sa poate oferi un confort special pentru copii. Asadar, noul model poate intra direct in topul preferintelor unei familii numeroase! 

Cei de la Lexus si-au dorit ca prin acest nou model sa aduca un plus de confort la interior, pentru cei care vor calatori la bordul masinii produse de ei. Specialistii Lexus au lucrat in primul rand la unghiul de inclinare a partii din sticla de pe portbagaj, acesta devenind acum mai putin ascutit si asigurand un spatiu mai generos deasupra capetelor pasagerilor din spate.

Citeste si: Facelift-ul Lexus CT 200h aduce schimbari minore de design si o siguranta mai ridicata

Tot pentru un spatiu ceva mai generos la nivel general, noul model a crescut in lungime cu inca 110 mm, ajungand acum la 5 metri fix. De asemenea, ampatamentul noii versiuni masoara acum nu mai putin de 2.790 de mm. 

Asa cum spuneam, ultimul rand de scaune a fost gandit in asa fel incat sa ofere un confort sporit in special copiilor. Acest ultim rand de scaune a fost montat mai jos in comparatie cu cel de-al doilea, marind astfel spatiul pentru picioarele pasagerilor.

Accesul la locurile de pe acest ultim rand se face printr-o maneta care rabateaza scaunele de pe al doilea rand. Nu in ultimul rand, in cazul in care se doreste un volum de depozitare ceva mai mare in ceea ce priveste portbagajul, acest ultim rand de scaune se poate rabata pana la un nivel cu podeaua. 

Noua versiunea cu sapte locuri va fi echipata cu doua tipuri de unitati de motorizare. Astfel, clientii pot opta intre un propulsor V6 cu capacitate de 3.5 litri, capabil sa dezvolte intre 290 si 350 de cai putere, respectiv pentru o instalatie de tip hibrid. Aceasta presupune aceeasi unitate de motorizare pe benzina descrisa un pic mai devreme, careia i se alatura doua motoare electrice, putand produce impreuna nu mai putin de 308 cai putere. 

Noile versiuni cu sapte locuri vin si cu cateva dotari suplimentare interesante, printre care putem aminti scaunele reglabile electric in zece pozitii diferite, sistemul audio cu 15 difuzoare, sistemul multimedia cu ecran cu dimensiuni de 12.3 inci, un nou set de jante cu dimensiuni de 20 de inci, volan incalzit, sistem de iluminare ambientala, tapiterie din piele de calitate superioara, sistem de climatizare in trei zone sau o usa a portbagajului care poate fi actionata electric.

Te-ar mai putea interesa:

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Lexus

Newsletter