Salon Auto Los Angeles 2018: Audi pregateste e-tron GT Concept

Audi e-tron GT

E deja o certitudine ca Audi se dovedeste deja a fi o marca extrem de indrazneata in materie de motorizari electrice. Dupa cea mai recenta prezentare a modelului SUV e-tron, compania germana lucreaza din greu la alte masini, promitand nu mai putin de 12 pana in 2025.

Aceasta adevarata explozie a motorizarilor electrice promite sa includa toate segmentele de pe piata si se va folosi de patru platforme unice, pe care constructorul german va produce masini de toate tipurile si de toate marimile.

In plus, la Salonul Auto de la Los Angeles 2018 ne vom intalni cu noul concept Audi e-tron GT, modelul care va incerca sa intre pe teritoriul deja dominat de Tesla Model S. Masina are la baza noua platforma "e" a marcii, dotata cu tehnologii gandite in colaborare cu Porsche, asa ca ne asteptam si la sistemul de incarcare ultra-rapida de 800 de V.

Noul plan de viitor al producatorului german va acoperi fiecare segment relevant de pe piata, de la modelele compact pana la cele de gen limuzina, asa ca ne vom intalni si cu versiuni clasice refacute, printre care Avant sau Sportback.

Iata care sunt cele patru platforme despre care tocmai am vorbit:

1. Platforma Audi modificata pentru primele vehicule BEV: pe Audi e-tron si e-tron Sportback.
Cele doua modele folosesc componente din platforma longitudinala modulara Audi. Asta inseamna numeroase tehnologii inovatoare, in special in zona de propulsie, care ar putea duce la o noua familie a modelelor e-SUV cu sistem electric de tractiune integrala. La asta se adauga incarcarea rapida de pana la 150 de kW, dar si conditii de drum mai mult decat confortabile.

2. A doua platforma "e": pentru conceptul Audi e-tron GT.
Aceasta va fi primul membru al unei alte platforme ce va fi lansata pana la finalul acestui an: conceptul Audi e-tron GT este un coupe extrem de dinamic si va debuta la Salonul Auto din Los Angeles. Asa cum va spuneam, tehnologiile au fost dezvoltate in colaborare cu specialistii de la Porsche, iar designul si caracterul acestei masini sunt semne distincte ale marcii germane.

3. Platforma electrica premium: dezvoltata tot in colaborare cu Porsche.
Aceasta platforma va fi baza mai multor familii Audi, toate modele complet electrice din segmentele B si D de pe piata. Aici ne putem intalni cu versiuni SUV sau clasice si prezinta avantaje in ceea ce priveste greutatea, pachetele de echipamente sau proportiile masinilor.

4. Platforma electrica modulara Volkswagen (MEB): destinata masinilor importante din segmentul A.
Mai multe marci din Grupul Volkswagen au colaborat la dezvoltarea acstei platforme, care se va afla la baza unei serii importante de modele Audi "e", mai ales cele din segmentul A. Unele dintre masinile despre care vorbim au fost gandite special pentru China, una dintre cele mai importante piete pentru gigantul german.

"Modelul Audi e-tron reprezinta un moment extrem de important in istoria marcii si, binenteles, primul pas in strategia noastra de electrificare", a declarat Peter Mertens, unul dintre membrii importanti ai consiliului de administratie AUDI AG.

De-abia asteptam sa vedem toate aceste planuri puse in aplicare...

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Audi

Newsletter