VIDEO Incidente violente la Paris. Peste 100 de persoane arestate la noua miscare de protest a 'Vestelor Galbene'

VIDEO Incidente violente la Paris. Peste 100 de persoane arestate la noua miscare de protest a "Vestelor Galbene"

Franta fierbe din nou, dupa doar cateva zile de liniste. "Vestele Galbene" au iesit din nou in strada pentru a protesta fata de cresterile preturilor la carburanti.

Noua miscare de protest a adus incidente violente in zona Arcului de Triumf din Paris, unde protestatarii s-au luat la bataie cu fortele de ordine. Autoritatile franceze au folosit gaze lacrimogene si tunuri de apa pentru a dispersa multimea, in conditiile in care miscarea de protest nu fusese autorizata. Peste 100 de persoane au fost arestate in capitala si aproape tot atatea in alte orase ale Frantei. A fost al noualea weekend consecutiv cu proteste din partea miscarii Vestelor Galbene.

Miscarea "Vestelor Galbene" a luat amploare de la o petitie online formulata in cursul verii fata de majorarea preturilor la carburanti, fiind coordonata de o vanzatoare de produse cosmetice, Priscillia Ludosky. Petitia a fost semnata de peste un milion de oameni, iar, pe 17 noiembrie, aproape 300.000 de persoane au blocat drumuri si depozite de carburanti. Demonstrantii denunta scaderea salariilor, erodarea nivelului de trai, scaderea numarului locurilor de munca si diminuarea serviciilor publice in zonele rurale.

Intre timp, miscarea a depasit granitele Frantei. Proteste similare au avut loc si in alte capitale europene, unde exista grupuri importante de cetateni francezi. Cele mai mari miscari de protest au avut loc la Londra si la Bruxelles.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter