Urmarire cu focuri de arma pe strazile din Buzau. Soferul e in continuare cautat de politisti

Urmarire cu focuri de arma pe strazile din Buzau

Un incident desprins parca din filmele de actiune a avut loc in Buzau. Politistii au fost nevoiti sa se foloseasca de armamentul din dotare pentru a opri un sofer vitezoman.

Incidentul a avut loc in dimineata zilei de 13 decembrie, cand un echipaj de politie a incercat a traga pe dreapta un autoturism inmatriculat in Prahova. Soferul nu a raspuns semnalelor politistilor, iar acestia au pornit in urmarire.

"In jurul orei 2,30, un echipaj de politie a efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, inmatriculat in Prahova, insa conducatorul auto si-a continuat deplasarea, refuzand sa opreasca. S-a procedat la urmarirea autoturismului, impreuna cu alte doua echipaje de politie, in afara municipiului, pe raza comunelor Maracineni si Posta Calnau", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Buzau, inspectorul principal Ane-Marie Vrapciu, potrivit Agerpres.

In urmarire, conducatorul auto a acrosat o autospeciala de politie, moment in care s-au executat nu mai putin de 15 focuri de arma in plan vertical si asupra autovehiculului.

"Autovehiculul s-a oprit, iar conducatorul auto a fugit, au fost identificati trei ocupanti ai masinii, care au fost condusi la sediul politiei, pentru audieri. Din verificari, a rezultat ca soferul nu poseda permis de conducere si ar fi fost sub influenta bauturilor alcoolice, in continuare fiind efectuate activitati de cautare a acestuia", a aratat purtatorul de cuvant al IPJ Buzau.

Astfel de incidente au devenit tot mai dese pe soselele patriei. Duminica seara, politistii din Satu Mare au avut si ei o misiune asemanatoare. Un barbat in varsta de 34 de ani, care consumase bauturi alcoolice, a refuzat sa opreasca la semnalele politistilor si a lovit intentionat autospeciala autoritatilor. A fost oprit in cele din urma cu focuri de arma. Din fericire, incidentul s-a soldat fara victime, spun politistii din Satu Mare.

Newsletter

Whatsapp