Un update a transformat o Tesla intr-o adevarata bestie. In cate secunde a ajuns sa „faca” 0-100

Stim ca modelele produse de Tesla sunt extrem de rapide, insa exista persoane care pur si simplu nu sunt multumite de performantele masinii. Totusi, ultimul update al Model S si Model X par sa fie pe placut soferilor. Iata cat de repede accelereaza de la 0 la 100 km/h.

Modelele electrice produse de Tesla ofera cea mai mare autonomie, asa ca nu e de mirare ca foarte multi soferi, care isi permit sa cheltuie zeci de mii de euro, le cumpara.

Totusi, Tesla nu renunta la planul de a-si face masinile si mai rapide, asa ca a lansat recent un update pentru Model S si Model X ce folosesc sistemul de propulsie Raven. Pe nume „Cheetah stance”, acest update scoate ghepardul din masinile electrice ale producatorului american.

Care este cel mai puternic Tesla Model S si cat costa?

Un update a transformat o Tesla intr-o adevarata bestie. In cate secunde a ajuns sa "faca" 0-100

Ei bine, cel mai puternic Tesla Model S este modelul Performance si acest model este oferit cu 778 cai putere si 1.140 Nm. Conform producatorului, modelul poate accelera de la 0 la 60 mph (96 km/h) in 2.47 secunde in timp ce viteza maxima este de 263 km/h.

Citeste si: Care este cea mai ieftina masina Tesla pe care o poti cumpara de pe site-ul mobile.de

Totusi, pretul creste destul de mult daca optati pentru o culoare speciala ($1.500) sau un nou set de jante ($4.500). Lemnul de stejar pentru interior si pielea bej va mai costa $1.500. Sistemul Autopilot mai scoate din buzunarul clientilor inca $7.000.

Asadar, pretul total al unui Tesla Model S Performance poate ajunge la $114.490. Mai interesant este faptul ca daca nu va place masina pe care tocmai ati primit-o de la Tesla, o puteti returna in termen de 7 zile sau in limita a 1.000 de mile sau 1.600 km.

Cat de rapid este Tesla Model S Performance Raven cu noul Cheetah Stance update?

Un update a transformat o Tesla intr-o adevarata bestie. In cate secunde a ajuns sa "faca" 0-100

Dupa cum am spus, noul update este disponibil pentru Tesla Model S si Model X ce folosesc sistemul de propulsie Raven. Disponibil doar pentru versiunile Long Range si Performance, sistemul de propulsie Raven foloseste cea mai mare baterie pe care o poti comanda pe Model S si X, dar si motorul de pe puntea spate utilizat de Tesla Model 3 Performance. Diferenta este ca Model S si Model X folosesc motorul electric Tesla Model 3 Performance, montat pe puntea fata, ceea ce inseamna mai multa putere.

Mai mult, modelele ce folosesc sistemul de propulsie Raven pot fi echipate cu suspensie pe perne de aer, ceea ce inseamna ca puteti cobora sau ridica masina din meniul masinii.

Mai rapid ca un Porsche 911 Turbo S

Un update a transformat o Tesla intr-o adevarata bestie. In cate secunde a ajuns sa

Mai interesant este faptul ca Raven nu se refera la o pasare, adica la un corb, ci face referire la Mistique sau Raven Darkholme. Fanii X-Men recunosc usor personajul care isi poate schimba infatisarea numaidecat. Tesla Model S este comparat cu Raven deoarece se poate schimba de la o masina de oras la o supermasina doar apasand cateva butoane.

Cu toate ca Tesla nu a anuntat inca cifrele oficiale, se pare ca Model este capabil sa accelereze cu 0.05 secunde mai repede de la 0 la 60 mph (96 km/h), adica in 2.41 secunde. Totusi, se pare ca nici conditiile nu erau ideale atunci cand acest sofer a testa performantele masinii, ceea ce inseamna ca aceasta masina electrica poate fi si mai rapida. Asta inseamna ca Tesla Model S devine mai rapida ca un Porsche 911 Turbo S!

Pana atunci, nu ar fi rau sa afli care este autoturismul electric cu cea mai rapida incarcare: Nissan Leaf, Renault Zoe sau Volkswagen e-Golf?

VIDEOCLIPUL ZILEI