Un mecanic a facut schimbul de ulei la o masina care a stat 13 ani. Cand a vazut ce iese din motor a pus mana pe o camera si a inceput sa filmeze

Schimbul de ulei este esential la o masina, iar unii producatori recomanda sa fie facut dupa 12.000 de kilometri sau o data pe an. Dar ce se intampla atunci cand nu s-a schimbat uleiul unui motor timp de 13 ani? Iata ce a descoperit un mecanic.

Un mecanic a facut schimbul de ulei la o masina care a stat 13 ani

Schimbul de ulei este extrem de important pentru o masina, pentru ca intretinerea acesteia trebuie facuta ca la carte. Astfel, ne asiguram ca automobilul nostru functioneaza in parametri normali si ne vom putea bucura de el timp indelungat.

Totusi, ce se intampla daca nu schimbam uleiul de motor? Iata ce descoperire a facut acest mecanic atunci cand a facut schimbul de ulei la o masina care a stat 13 ani de zile. Ce a iesit din motor?

Cand se face schimbul de ulei?

In primul rand, trebuie sa intelegem ca schimbul de ulei se face in functie de marca masinii, de model si de anul de fabricatie. Mai mult, modul de condus dicteaza si schimbul de ulei, asa ca daca ai un stil de condus sportiv, trebuie sa stii ca schimbul de ulei se face mai des.

Tipul de ulei este si el foarte important, pentru ca anumite uleiuri sintetice au fost create special pentru a functiona la gama mai larga de temperaturi, asa ca utilizatorii vor schimba uleiul la un interval de timp mai lung.

Citeste si: Motivul pentru care un schimb de ulei la un Bugatti Veyron costa 21.000 de dolari

Clima este de asemenea un factor decisiv. Daca iti conduci masina in conditii de frig extrem, uleiul va trebui schimbat mai repede pentru ca motorul nu ajunge la temperaturile optime de functionare, asa ca se va umple de contaminanti.

Mai mult, uleiul se comporta diferit in functie de motor. Motoarele diesel opereaza la temperaturi mai mari decat motoarele pe benzina. Presiunea unui motor diesel este iarasi mai mare decat cea a unui motor pe benzina, iar asta inseamna o uzura mai rapida.

Producatorii recomanda, in cazul unui motor diesel, schimbarea uleiului intre 16.000 si 25.000 de km. In acelasi timp, un motor pe benzina are nevoie de un schimb de ulei intre 12.000 si 24.000 de km.

Ce se intampla cu un motor atunci cand uleiul nu este schimbat 13 ani?

Mecanicul din video a decis sa schimbe uleiul unui model Daihatsu Cuore, iar ce a isit din motor depaseste orice imaginatie. Uleiul seamana mai mult cu o vaselina si din cauza vascozitatii nu putea fi eliminat din motor.

Pentru a rezolva aceasta problema mecanicul nostru a apelat la diluant de vopsea. Diluantul a fost turnat, utilizand o palnie, iar motorul o parte din uleiul ce semana cu vaselina a fost eliminat. Dupa aceea, acesta a folosit motorina pentru a turna in locul uleiului si a lasat sa actioneze timp de cateva ore. Abia dupa ce motorina a actionat, motorul a fost curatat in totalitate de resturile de ulei.

Dupa ce a curatat instalatia, mecanicul a utilizat un ulei nou. Bineinteles, masina nu a pornit la prima cheie insa a reusit sa rezolve aceasta probleme repetand operatiunea.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter