Ultimul Saab fabricat vreodata va fi scos la licitatie! Are 220 de cai putere si doar 5 kilometri la bord

Ultimul Saab fabricat vreodata, scos la licitatie

Ar putea costa o avere peste cativa zeci de ani. Suedezii scot la licitatie ultimul Saab fabricat vreodata. Este vorba despre un exemplar 9-3 Sedan, din 2014, cu motorizare turbo de doi litri, 220 de cai putere si cu doar 5 kilometri inregistrati la bord.

Potrivit anuntului oficial, autoturismul are o cutie automata cu sase trepte de viteza si este un Aero Turbo de culoare argintie. Atat se stie despre Saab-ul care, peste cativa zeci de ani, ar putea deveni o masina ravnita de multi pasionati si colectionari de autoturisme rare.

Suedezii de la NEVS au publicat o singura fotografie cu autovehiculul scos la licitatie si este cea din galeria de mai sus. Pretul de pornire nu se cunoaste inca si nici suma pentru care ar putea intra in posesia unui norocos.

Istoria Saab
La inceputuri, producea avioane. Dupa al Doilea Razboi Mondial a inceput productia de masini. Perioada de glorie a fost in anii '80. Istoria Saab a fost plina de variatii, iar in 2009 a ajuns la sfarsit. În urma cu 10 ani, General Motors anunta ca marca se va inchide, din cauza ca nu s-a gasit un cumparator.

Ciclul extrem de lent de schimbare a modelelor si gama extrem de saraca sunt cateva din motivele care au dus la declinul marcii scandinave. Cu un „ADN de avion” si design inspirat de avioanele cu reactie, General Motors a fost atras de producator si a cumparat jumatate din companie, in 1990. In 2000, devenea unicul actionar.

In Suedia, toate acuzatiile pentru declinul companiei sunt indreptate catre General Motors, care a manifestat dezinteres in dezvoltarea marcii si, astfel, brandul scandinav si-a inchis definitiv portile.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter