Ujet aduce la CES Scooterul electric pentru oras! De ce am avea nevoie de asa ceva?

Ujet Electric Scooter

Consumer Electronics Show a adus in 2018 o multime de gadgeturi care sa ne incante privirile si care sa ne faca sa constientizam cat de departe a ajuns tehnologia. Daca aveam vreun dubiu pana acum, CES demonstreaza ca tehnologia se dezvolta continuu, fara incetare, iar mintile sclipitoare au idei ca un izvor de apa proaspata.

Ujet - o companie din sud-vestul Luxemburgului - creeaza dispozitive si gadgeturi avand la baza urmatoarea filosofie: pana in anul 2050, mai mult de 70% din locuitorii lumii vor migra catre orase, parasind zonele rurale. Pana in anul 2050, urbanul va fi atat de aglomerat, incat este nevoie de o regandire a mijloacelor de transport: fie ca vorbim despre cele in comun, fie ca vorbim despre masinile personale.

Ujet pornesc de la realitatea ca aglomeratia din mediul urban deja existenta trebuie sa nasca idei pentru gadgeturi care sa faca transportul mai usor si mult mai accesibil. Sloganul acestora este “We invent to make urban life better!”, in traducere romaneasca insemnand “Inventam pentru a face viata urbana mai buna!

Citeste si: Care este secretul din spatele Google Maps? Unde va ajunge aceasta tehnologie avansata pe care o utilizam zilnic?

Mergand pe aceasta filosofie, Ujet da nastere unui scooter electric pe care il dezvaluie luna aceasta la CES. Scooterul electric al celor de la Ujet este dotat cu o camera incorporata, doua porturi USB separate, GPS si Bluetooth. Ai spune ca vorbim mai degraba despre un smartphone si nu despre un scooter, insa Ujet se asigura ca un banal mic scooter poate sa ne faca viata mai usoara in mediul urban.

Si ca tot am adus in discutie smartphone-ul, acest scooter ghidus se poate conecta la telefonul nostru pentru a-i putea monitoriza nivelul bateriei si locatia (ca sa nu ne mai plangem ca ne pierdem mijlocul de transport). De asemenea, aceasta conectivitate dintre telefon si scooter ne va ajuta sa-i dezactivam functiile in cazul in care este furat si, in final, sa-l gasim datorita GPS-ului.

Scooterul Ujet este echipat si cu doua unitati de propulsare electrica - doua baterii - separate: una permite o distanta totala de parcurs de 112 kilometri, iar cealalta permite o distanta de 144 de kilometri.

Scooterul Ujet ofera doua tipuri de scaune astfel ca iti poti alege design-ul care te incanta si iti este cel mai confortabil, doua inaltimi diferite si 5 culori dintre care sa alegi. Dupa cum veti vedea in imagini, rotile nu au spite.

Pe viitor, cei de la Ujet isi propun sa aduca echipamente noi pentru acest scooter: una dintre idei ar fi cea a unui suport de bagaje si cateva spatii pentru depozitare.

Ujet prezinta la CES un mijloc de transport inedit, electric, micut - astfel ca aglomeratia nu va mai fi o problema si poluarea nu va mai exista. Sper ca acest proiect sa fie facut realitate si sa fie produs in serie. Poate ca pentru vremurile ca acum, cand a inceput sa ninga, nu este o idee buna, insa vara e cea mai buna alegere.

Te-ar mai putea interesa:

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM ITI DAI SEAMA CA AI O CUTIE DE VITEZE DEFECTA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter