Uber ar putea deveni mai ieftin decat metroul, cu tarife de pana la 80% mai mici decat in prezent

Studiu: Uber ar putea deveni mai ieftin decat metroul

Analistii preconizeaza un viitor cu venituri colosale pentru companiile de ride-sharing. Cresterile financiare ar putea duce la scaderea pretului curselor cu pana la 80%, iar clientii vor beneficia de transport in regim de taxi platind mai putin decat pe un biletul de metrou.

Presa internationala a scos la iveala estimarile bancii elvetiene de investitii UBS, care a realizat o serie de calcule ce indica faptul ca pasagerii Uber vor calatori aproape gratis, in viitor.

Tariful mediu platit de clienti ar putea scadea cu 80% si ar deveni mai ieftin decat un bilet de metrou. Intr-un astfel de scenariu, flota va genera in continuare o marja de profit sanatoasa de peste 30%” a declarat echipa de analisti, odata cu publicarea calculelor.

Ritmul rapid de dezvoltare a companiilor de ride-sharing pune, astfel, in pericol sistemul de transport public, mai ales tramvaiele, troleibuzele si autobuzele, ce se deplaseaza mai greu in orase decat o masina sau decat mijloacele de transport subteran.

Odata ce s-a ajuns la punctul de inflexiune, credem ca ne vom confrunta cu o rata importanta privind adoptarea sistemului robo-taxi. Suntem increzatori ca modelul de business robo-taxi functioneaza atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere tehnologic, desi vom intarziea implementarea acestui system, cu 1-2 ani, pentru a reflecta eficienta sporita a flotei noastre”, au adaugat analistii.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter