Uber a platit impozit pe profit cat primele opt companii de taximetrie din Bucuresti la un loc

Impozit pe profit platit de Uber si de companiile de taxi

Uber Romania a platit impozit pe profit in anul 2017 cat primele opt companii de taximetrie din Bucuresti la un loc, clasificate in functie de profitul inregistrat. Suma achitata de compania de ride-sharing sub forma de impozit se ridica la 213.000 lei, in timp ce primele opt companii de taximetrie din Capitala au platit cumulat 223.000 lei.

Analiza a fost realizata de presedintele Asociatiei Analistilor Finaciar-Bancari din Romania, Iancu Guda, iar cifrele au fost furnizate de Ministerul Finantelor Publice. Potrivit datelor publice, Uber System Romania a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 7 milioane de lei, la care s-au raportat 666.585 de lei sub forma de profit brut. Pentru sumele incasate, Uber a platit un impozit pe profit de 213.013 lei.

Aproape aceeasi suma a fost platita si de primele opt companii de taximetrie bucurestene, clasificate in functie de veniturile cumulate, adica 178 de milioane de lei, la care s-a achitat un impozit de 223.000 lei.

Prima dintre aceste companii este Auto Cobalcescu, cu 117,15 milioane de lei, urmata de Speed Taxi, cu afaceri de 13,8 milioane de lei si un profit brut de 1,62 milioane de lei, la care firma a platit un impozit de 191,450 lei (cel mai mare din aceasta categorie).

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter