Trecerea de pietoni smart, care tine la confortul soferilor si la siguranta pietonilor!

Articol scris de C. Zanfir , in data de 13 Februarie 2018

Se pare ca tehnologia se va aplica si in exterior, in ceea ce priveste drumurile, si nu doar in interiorul automobilelor. Astfel, o companie de software initiaza un proiect indraznet prin care trecerile de pietoni apar doar cand este nevoie. Trecerile inteligente sunt proiectate direct pe asfalt, fara a fi nevoie de cine stie ce materiale (vopsea, garduri imprejmuitoare etc.).

Inovatia este prezentata de o companie de software din Londra si prezinta trecerea de pietoni inteligenta. Compania Umbrellium din Londra a dezvoltat o zebra ce va aparea la nevoie care, in plus, va fi luminata si pe timp de noapte. Aceasta functioneaza inteligent, doar daca pietonii intentioneaza sa traverseze.

Sistemul conceput pe baza de leduri este conectat cu smartphone-ul pietonului doritor sa treaca strada.

Astfel, utilizatorii telefoanelor de tip smartphone vor fi detectati de sistem prin GPS atunci cand intentioneaza sa treaca strada, la apropierea de carosabil si intr-o portiune interactiva a drumului.

Usman Haque, fondatorul companiei Umbrellium, afirma ca marcajele de trecere a pietonilor pe care le cunoastem au fost actualizate in ani 40, insa in zilele noastre, aceasta n-au mai cunoscut nicio modificare.

Tot acesta afirma ca noaptea, cand pe strada sunt foarte putini pietoni, trecerea de pietoni va disparea complet si doar in timpul orelor de varf va fi proiectata in permanenta.

Haque adauga si ca dimineata, in jurul orelor 5.00, trecerea de pietoni va aparea numai daca cineva are nevoie de ea, probabilitatea ca pietonii sa fie prezenti pe strada la acea ora fiind foarte mica. Insa, in ciuda faptului ca ar putea exista trecatori de drumuri la 5.00 dimineata, trecerea va aparea, va asigura traversarea acestora in conditii de siguranta, iar mai tarziu va disparea din nou, toate acestea pentru a faclilita soferilor condusul pe un drum normal, fara treceri sau alte pericole sau atentionari ce-i distrag si, in acelasi timp, ii obosesc.

Inovatorii acestui proiect iau in calcul si situatia in care foarte multi oameni doresc sa treaca strada simultan. In aceasta situatie, sistemul va detecta prezenta mai multor dispozitive smartphone si se va largi pentru a asigura gazduirea tuturor trecatorilor, asigurandu-se astfel toate conditiile de siguranta ale acestora

Proiectul indraznet este extrem de util, insa nu cred ca la noi in tara. Probabil ca este foarte greu in Romania sa pui in practica o asemenea tehnologie. De asemenea, este foarte greu sa inveti populatia ca aceasta tehnologie este foarte buna pentru noi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: inovatie, tehnologie
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Se inmultesc pe soselele patriei accidentele provocate de soferi aflati sub influenta drogurilor. Un astfel de caz s-a petrecut in localitatea Petid, din Bihor. In urma accidentului, un tanar de...
de - 20 Februarie 2019
Un accident extrem de grav, care a avut loc in Bistrita Nasaud, pe raza localitatii Unirea, a fost surprins de camera de bord a uneia dintre masinile implicate in coliziune....
de - 20 Februarie 2019
Politistii romani au inceput sa acorde o tot mai mare atentie soferilor care ar putea fi drogati la volan, dupa accidentul care a avut loc saptamana trecuta, cand un tanar...
de - 20 Februarie 2019

Cele mai noi anunturi

17690.00 EUR - 20 Februarie 2019
41900.00 EUR - 20 Februarie 2019
11900.00 EUR - 20 Februarie 2019
5100.00 RON - 20 Februarie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare