Toyota va trimite un vehicul pe Luna

Toyota Rover Lunar

Una dintre cele mai interesante stiri ale saptamanii vine din curtea celor de la Toyota, producatorul nipon pregatindu-se de un eveniment cu adevarat special. Spunem asta deoarece Toyota a anuntat ca va colabora cu Agentia Japoneza de Explorare Aerospatiala (JAXA) pentru a trimite un vehicul pe … Luna!

Din cate se pare, producatorul nipon nu va putea trimite pe Luna unul dintre modelele care se regasesc la acest moment in gama sa, drept pentru care vor dezvolta un model complet nou, care va trebui adaptat la conditiile extreme ale Lunii. Asadar, constructorul nipon se pregateste pentru o actiune cu adevarat spectaculoasa, care, trebuie sa recunoastem, ne surprinde si pe noi!

Toyota si Agentia Japoneza de Explorare Aerospatiala (JAXA) au anuntat acum ca au semnat un contract valabil pe o perioada de trei ani, timp in care producatorul auto si-a luat angajamentul ca va construi un rover lunar alimentat cu hidrogen.

Pentru a putea face fata conditiilor extreme de pe Luna, habitaclul acestui model va fi presurizat, pentru ca exploratorii sa poata conduce vehiculul Toyota fara a fi nevoiti sa poarte costumele de astronaut. Producatorul anunta ca exploratorii vor putea locui in acest rover care urmeaza sa fie construit pentru o perioada de mai bine de sase saptamani, perioada in care s-ar putea deplasa pe o distanta de nu mai putin de 1.000 de kilometri.

Conform primelor informatii care au aparut in legatura cu subiect, vehiculul care va fi proiectat special pentru a ajunge pe Luna va avea o lungime de 6 metri, o latime de 5.2 metri, respectiv o inaltime de 3.8 metri. De asemenea, mai trebuie sa spunem ca habitaclul va avea un volum de 13 metri cubi, fiind conceput pentru a gazdui doar doua persoane. Din punct de vedere al motorizarii, pilele de combustie vor fi completate de celule solare detasabile.

Daca ne luam dupa declaratiile facute de oficialii producatorului nipon, aflam ca planul final va fi gata in cursul acestui an, la acest moment discutiile fiind in plina desfasurare.

De asemenea, cei de la Toyota mai transmit ca lucrarile efective ar urma sa inceapa abia in anul 2020. Daca totul va merge conform planurilor, vehiculul spatial va intra in teste pe parcursul anului 2021. In cele din urma, cei de la Toyota isi propun chiar sa trimita acest vehicul pe Luna, insa abia in anul 2030, atunci cand ar urma sa fie operat de un echipaj uman.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CAT COSTA SA PUI O INSTALATIE GPL PE DACIA DUSTER
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter