Toyota ne lamureste de ce nu participa cu masini in jocul Need For Speed Heat

O greseala a oficialilor Toyota? De ce nu mai vedem modelele marcii in cele mai cunoscute jocuri auto?

Specialistii de la Electronic Arts au anuntat recent lista masinilor din "Need for Speed Heat" si, spre surpriza multora dintre noi, nu exista absolut nici un model Toyota in acest nou joc, nici macar noul Supra, probabil cea mai asteptata masina sport din 2019.

Un abonat Twitter i-a intrebat pe cei de la Toyota Marea Britanie de ce nici una dintre masinile producatorului japonez nu apare in "Need for Speed Heat", incercand sa afle de ce se intampla asta. Ei bine, raspunsul nu a intarziat sa apara: "va puteti intalni cu masinile noastre in "GT Sport", un joc care nu promoveaza cursele ilegale de masini".

La putin timp dupa, insa, acest mesaj a fost sters, dar au fost fani Reddit care au reusit sa il salveze. Mai mult, nu doar acest raspuns hilar a fost salvat, ci si raspunsul foarte amuzant al celor de la "Need for Speed".

Acum ceva timp, ne puteam intalni cu modele Toyota in mai toate jocurile cu masini, printre care si versiunile anterioare "Need for Speed", Cu toate acestea, in ultimii cativa ani, modele de serie Toyota au inceput sa dispara din aceste jocuri, singura exceptie fiind "Gran Turismo Sport" (GT Sport).

Toyota nu pare sa vrea sa explice oficial de ce se intampla asta, dar majoritatea fanilor marcii sunt de parere ca a semnat o licent de exclusivitate cu cei de la Polyphony Digital, producatorii seriei "Gran Turismo", care le ofera drepturi de folosire ale masinilor marcii doar acestora.

Asta ar putea explica de ce masinile Toyota lipsesc din jocuri extrem de populare printre care "V-Rally 4", "The Crew 2", "Dirt Rally 2.0" sau chiar "Forza Horizon 4". Cu toate acestea, in anumite jocuri pentru telefonul mobil si arcade, printre care "Initial D Arcade Stage Zero" sau "Wangan Midnight Maximum Tune 6", ne mai putem intalni cu modele ale producatorului japonez.

De aceea, daca ne intrebati pe noi, decizia celor de la Toyota de a nu mai participa cu masini in jocuri cum sunt "Need for Speed Heat" nu este legata de, cel putin nu in intregime, cu ideea de a se distanta de cursele ilegale de masini, ci mai degraba de licentiere.

Am incercat chiar sa luam legatura cu cei de la Toyota pe aceasta tema, asa ca asteptam un raspuns oficial in zilele urmatoare.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter