Masina viitorului are airbaguri exterioare! Descopera despre ce model este vorba!

Toyota Gosei Flesby

Toyoda Gosei este o companie cunoscuta in industria autoturismelor drept o companie din grupul Toyota infiintata in anul 1949 care se ocupa in principal cu fabricarea componentelor din care se realizeaza masinile. Sub deviza „ plasticul, cauciucul si tehnologiile LED ale noastre contribuie la vehiculele sigure, mai confortabile si eco-friendly” japonezii au expus la standul lor numit „tehnologie pentru un viitor mai insorit” masina concept cu care vor sa revolutioneze piata auto a viitorului.

Compania japoneza Toyoda Gosei mai fabrica, pe langa componentele din plastic, si tehnologii pentru sporirea sigurantei auto. Iata ca, se pare, acesta a fost motivul si atunci cand au realizat masina concept Toyoda Gosei, la Salonul Auto de la Tokyo din 2015. Chiar daca face parte din grupul Toyota, scopul principal al Toyoda se deosebeste de cel al companiei mama, ei punand accentul de aceasta data pe siguranta si flexibilitate.

In timp ce mai multe companii se concentreaza in a oferi clientilor sai masini care se conduc singure, care se pare au target de iesire pe piata in anul 2020, iata ca Toyoda Gosei dezvolta tehnologii care, se pare , ca sunt mai avansate decat competitorii. Toyoda Gosei Flesby, caci asa este denumit concept car-ul, este o masinuta extrem de mica care are peste tot in exterior airbaguri incastrate, facandu-o astfel cea mai prietenoasa masina pentru pietoni, in primul rand.

Flesby este o masina care atrage multe priviri, in primul rand prin dimensiunile ei, iar mai apoi pentru ca este o optiune foarte economica pentru traficul aglomerat din marile orase. Si nu mai amintim aici de airbagurile externe programate sa se declanseze atunci cand are loc o coliziune care nu poate fi evitata. In afara de airbagurile exterioare care vin ca o adevarata captuseala, cockpitul micutei masini este creat utilizand o serie de becuri LED care redau lumina de afara.

Sistemul se numeste Signal Cockpit Link si mai reda imaginid e afara pentru a crea o panorama extraordinara in interior. Un grup de senzori diferiti se orienteaza catre pozitia soferului si micro-gesturile lui, citindu-i starile si concentrarea, iar daca acesta este somnoros, de exemplu, sau suparat sistemul modifica ambianta in cabina cu ajutorul muzicii sau nivelelor de iluminare. Asta de ajutor la drum lung, nu?

Ca un fapt inedit la Salonul Auto de la Tokio japonezii de la Toyoda Gosei au oferit potentialilor clienti experienta unei coliziuni! Da, ei au demonstrat caracteristicile de siguranta si iluminat propuse, printr-un simulator pentru a constientiza pericolele din trafic.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter