Topul masinilor de lux inregistrate in Romania in 2015

Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Anul 2015 a dovedit inca o data, in cazul in care acest lucru mai era necesar, ca romanii sunt mari iubitori de masini puternice si luxoase, fiind dispusi sa scoata din buzunar sume exorbitante pentru a le avea in garajul lor.

Conform unei statistici data publicitatii de catre Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), in anul care s-a incheiat au fost inamtriculate in Romania bolizi precum Ferrari, Lamborghini, McLaren sau Maserati. In primele noua luni ale anului in curs, aproape 40 de automobile de lux au intrat in posesia romanilor cu dare de mana.

Astfel, in perioada amintita au fost inmatriculate nu mai putin de 13 masini Ferrari, dintre care cinci au fost noi. Desi pare surprinzator, numarul acestora este intr-o usoara scadere fata de aceeasi perioada a anului 2014, procentul lor scazand cu aproximativ 7%. In ceea ce priveste automobilele marca Lamborghini, in primele noua luni ale anului au fost inmatriculate doar cinci exemplare, dintre care doar unul a fost second-hand.

In aceste conditii, producatorul italian a inregistrat o crestere de 66%. Producatorii italieni de la Lancia au avut parte in acest an de o scadere a automobilelor vandute pe teritoriul Romaniei, consemnand vanzari in numar de 208 exemplare, fata de cele 290 din anul anterior.

Tot in categoria masinilor rare, care nu prea reusesc sa isi faca simtita prezenta pe strazile romanesti, se incadreaza din acest an si doi bolizi Lamborghini, care au fost inregistrati in prima jumatate a anului in curs. Acestora li se adauga 9 modele Maserati (dintre care sase noi si restul la mana a doua), 10 exemplare Bentley (dintre care opt noi), 19 modele din gama Chrysler (toate la mana a doua) plus singurul model McLaren consemnat in statisticile DRPCIV, inregistrat in luna iulie.

In fiecare an, in Romania se inregistreaza aproximativ 280.000 de noi autovehicule. La sfarsitul anului 2014, parcul auto din Romania numara in jur de 6.270.000 de automobile. La nivel general, marcile preferate de romani in prima jumatate a anului in curs sunt Opel (peste 16.000 exemplare), Ford (peste 11.000 unitati), BMW (aproape 7.000 unitati), Audi (aproape 6.500 unitati) si Skoda (aproape 4.500 exemplare inregistrate).

La polul opus in statistica prezentata de DRPCIV se pozitioneaza marcile Mercedes Benz (aproape 3.500 exemplare) si Fiat (putin peste 2.000 de automobile inregistrate). Cel mai preferat brand al auomobilelor achizitionate la mana a doua este reprezentat de Volkswagen, cu peste 27.000 unitati inregistrate in prima jumatate a anului.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CARE SUNT MASINILE CU CELE MAI MARI GARANTII?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter