Justitie cu stil: cele mai extravagante masini de politie din lume

Lamborghini Aventador - Emiratele Arabe Unite

O ramura foarte importanta a guvernelor din lumea intreaga este Politia, asa ca nu poate fi deloc o supriza faptul ca aceasta este dotata, in cele mai multe cazuri, cu echipament si arme de cea mai noua generatie, cu informatii si proceduri create special pentru a mentine linistea si a trimite dupa gratii pe cei certati cu legea.

Ei bine, cand vorbim despre a tine pasul cu vitezomanii, cateva tari au cheltuit sume exorbitante pentru a achizitiona supermasini. Veti fi surprinsi sa sa aflati ca acestea nu sunt folosite doar de cei bogati si faimosi, ci si de politisti, in efortul de a-i prinde pe raufacatori.

Poate parea o extravaganta, dar trebuie sa fiti de acord cu noi ca multi criminali se folosesc de masini modificate pentru a scapa de "bratul legii". Iata cateva exemple!

Lamborghini Gallardo - Italia

Acest model V10 de 5,2 litri a fost donat Politiei Statale Italiene de Lamborghini Automobile in 2004, la aniversarea a 152 de ani de la infiintare. Masina ajunge la viteza maxima de 327 de km/h si poate accelera de la 0 la 100 de km/h in doar 3,2 secunde.

Acest bolid cu tractiune integrala produce nu mai putin de 568 de cai putere. De la momentul donatiei, politistii nu mai au probleme in a-i potoli pe vitezomanii italieni.

Lamborghini Aventador - Emiratele Arabe Unite

Face parte din flota de masini a Politiei din Dubai si este folosita mai mult in scopuri de marketing decat pentru patrulare. Aceasta supermasina produce 700 de cai putere si ajunge la o viteza maxima de 350 de km/h.

Bugatti Veyron - Emiratele Arabe Unite

In momentul in care politia din Dubai a inceput sa achizitioneze supermasina dupa supermasina, multi au glumit spunand ca Veyron va fi urmatoarea. Ei bine, dupa ce astfel de zvonuri au inceput sa circule, reprezentantii Politiei au confirmat ca serviciul detine deja o astfel de masina.

Aston Martin One-77 - Emiratele Arabe Unite

Stim ca va ganditi deja ca flota Politiei din Dubai nu este deloc departe de colectia privata de masini Printului din acest regat. Aston Martin One-77 este o masina foarte rara si foarte scumpa, numai 77 de exemplare existand in lumea intreaga.

Politia din Dubai a fost nevoita sa schimbe si vopseaua masinii, de vreme ce aceasta a iesit argintie de pe poarta fabricii.

Mercedes-Benz Brabus G63 AMG - Emiratele Arabe Unite

Pentru o urmarire off-road, alegerea ideala a Politiei din Dubai a fost un Brabus G63 AMG de 6,2 litri, o masina complexa, echipata cu un motor V12. Masina are doar 700 de cai putere, dar accelereaza, in aproape orice conditii, de la 0 la 100 de km/h in doar 4,9 secunde.

Lamborghini Huracan - Italia

Lansat in 2014, Politia Italiana nu a trebuit sa astepte nici macar o zi pentru a intra in posesia ei. De ce spunem asta? Pentru ca modelul Huracan a avut lista de pre-comanda.

Cu un motor V10 de 5,2 litri, aceasta supermasina produce 610 cai putere si ajunge la o viteza maxima de 326 de km/h. Cred ca e clar pentru toata lumea ca nu prea poti depasi Politia Italiana la capitolul viteza.

Dodge Charger - Statele Unite ale Americii

Politia americana a vrut un upgrade pentru flota sa de vehicule, asa ca nu s-a uitat deloc la bani. In momentul inlocuirii traditionalelor Ford Crown Victoria, varianta aleasa a fost un model 100% american, o masina mai mult decat puternica, Dodge Charger.

Binenteles ca, inainte de a le folosi pe strazi, aceastea au fost putin modificate: au fost dotate cu portiere antiglont sau cu dispozitive usor manevrabile pentru portbagaj. Varianta folosita de Politia americana are 297 de cai putere si ajunge la o viteza maxima de 194 de km/h.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter