Cele mai cool masini concept prezentate intre 1938 si 1970

Lancia Stratos Zero

Masinile concept sunt numite, de cele mai multe ori, masini ale viitorului si arata viziunea constructorului asupra evolutiei fiecarui brand. La orice salon auto standurile cele mai populate sunt acelea care prezinta cele mai noi masini prototip ale principalilor producatori de masini.

Masinile concept pe care vi le vom prezenta mai jos sunt unele dintre cele mai apreciate modele, si asta chiar daca ele, poate, nu au intrat in productia de serie niciodata.

Lancia Stratos Zero

Lancia Stratos Zero este o masina desenata de Lamborghini Miura si Alfa Romeo Carbo, folosind baza Lancia Fulvia HF. Ea a fost conceputa pentru a fi cea mai joasa masina posibila, avand doar 83 de centimetri inaltime.

Motorul prototipului este un V4 de 1,6 litri si 115 cai putere si a fost montat la mijloc, pentru a putea pastra cat de jos posibil centrul de greutate al masinii. Desi masina nu este una extrem de rapida, ea a condus drumul pentru o editie de masini de curse.

Buick Y-Job

Buick Y-Job este considerata una dintre primele masini concept si este realizata de seful de design al General Motors, Harley Earl in anul 1938.

Masina intruchipa o serie de tehnologii inovatoare, pentru vremea aceea, specialistii in domeniul auto spunand chiar ca si acum masina este una extrem de atragatoare. Ea are un corp jos si lung si un spate extins.

Oldsmobile Golden Rocket

Masina a debutat in anul 1956 la New York Motorama si a furat privirile tuturor prin forma tip racheta si „nasul de rechin”. Sub capota, atragatoarea masina avea un motor V8 de 275 cai putere iar in privinta caroseriei, ea era fabricata din fibra de sticla, care cantarea doar 1134 kilograme.

Oldsmobile Golden Rocket era echipata cu numeroase caracteristici pe care le au masinile din ziua de azi, dar din pacate modelul de serie nu a avut acelasi look precum masina concept.

Alfa Romeo Bat 7

BAT 7 a fost construit de catre Franco Scaglione, pe sasiul Alfa Romeo 1900, care a avut un coeficient de aerodinamicitate de 0,19. Masina este derivata din „Berlinetta Aerodinamica Tecnica” si arata la exterior ca si cum ar fi iesit din showul televizat al anilor 60 Batman.

Chevrolet Corvette Four Rotor

Chevrolet a creat o masina concept care utiliza doua motoare cu cate doua rotoare. La exterior masina a avut un design captivant si este cunoscuta pentru ca a fost una dintre masinile lui James Bond.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter