Top 5 concepte de la Geneva

ItalDesign GTZero

Anul acesta, la inceputul lunii martie, mai exact pe 1, a avut loc show-ul masinilor frumoase si puternice de la Geneva. Martisorul a venit pentru doamnele si domnisoarele pasionate de cai putere, dar si pentru domni, cu o expozitie impresionanta la bine cunoscutul Salon Auto de la Geneva.

Pe langa masinile care vor fi scoase spre vanazare, cu siguranta, dupa Salonul Auto de la Geneva, au avut parte de admiratie si concepte care ne intra in suflet si in minte, mai ales daca bataile inimii noastre se indreapta catre motoarele puternice si catre tehnologia noua pe masini.

Noi am realizat un top cinci al conceptelor care merita a fi prezentate. Topul de concepte de la Geneva curpinde si cateva masini realizabile, dar si masini care raman in mintile noastre doar pentru ca nu vor fi niciodata construite spre a fi scoase la vanzare.

Asta nu este o problema, macar am avut parte de imagini frumoase din partea Salonului Auto de la Geneva care ne-a oferit o multime de modele care sa ne faca inimile sa zambeasca.

Techrules AT96

Chinezii se afla pe primul loc in topul nostru cu hybridul Techrules AT96 TREV. Acronimul TREV se traduce prin Turbine-Recharging Electrice Vehicle. Chiar daca seamana putin cu Jaguar C-X75 in privinta sistemului de motorizare, TREV este, de fapt, un soi de combinatie intre Fisker Karma si Chevrolet Volt. C

hiar daca pare o combinatie intre cele doua, este foarte important de precizat ca TREV este cu mult mai puternic decat cele doua. Dezvolta doar 1.030 CP – un adevarat animal pe patru roti – si poate atinge suta de kilometri in numai 2.5 secunde. Limitatorul de viteza se opreste la aproximativ 350 de kilometri.

Sa va mai spunem ca TREV nu este doar o idee au un prototip ci planuieste sa apara pe liniile de productie in viitor? Asta da veste buna din partea chinezilor care intotdeauna fac surprize frumoase.

Pininfarina H2 Speed

Al doilea loc este ocupat de Pininfarina H2 Speed. Daca numele bijuteriei viu colorata in rosu verde si alb – contrastele fiind destul de puternice, insa deloc suparatoare, avand in vedere ca predomina albul – nu va spune nimic, va spunem noi: masina este construita ca sa functioneze pe baza de apa, asa ca viitorul masinilor suna bine, cel putin cazul norocosilor care vor achizitona aceasta masina.

Pininfarina anunta ca isi doreste sa transforme aceasta masina intr-un racing car, iar testele au fost deja facute de Olivier Panis, fost pilot de Formula 1.

ItalDesign GTZero

ItalDesign GTZero este o masina conceputa sa dezvolta 483 de cai putere, insa nu este atata de interesanta si puternica ca TREV. A fost foarte mult bagata in seama la Salonul Auto de la Geneva prin sedinte foto, poate mai mult decat pe oricare alta masina, insa nu e chiar un adevarat generator de orgasme pentru soferi.

Din scaunul soferului ai acces doar la volan si la frana de mana... asa ca nu ofera atat de multa satisfactie, am spune noi.

Rimac Concept S

Rimac Concept S – o masina sport, dupa cum se prezinta – pleaca de la 253 de CP si ajunge undeva la 1.384 CP, asa nu putem spune ca ne plictisim cu atatia cai care sa ne faca fericiti atunci cand urcam la volan lui Rimac Concept S, care intrece TREV-ul chinezilor prezentat la primul punct din lista noastra. Greutatea masinii a fost redusa cu 50 de kilograme

DS E-Tense Concept

Ultima din topul nostru este o masina de care probabil multi dintre noi nu am auzit. Ne referim la DS E-Tense. Aceasta masina este electrica de la cap pana la coada, asadar o masina conceputa sa aiba o relatie sanatoasa cu mediul inconjurator.

Dezvolta o putere de 400 CP si nu suntem siguri ca va trece de faza de concept, asa ca nu o vom vedea prea curand pe o linie de productie auto.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter