Top 5 cele mai eficiente masini diesel

In mediul virtual exista o multime de dezbateri, mai mult sau mai putin in contradictoriu, despre masinile cu alimentare pe benzina si cele pe motorina. Exista o multime de pasionati care sunt de parere ca masinile diesel sunt mai economice, iar dovada este faptul ca, atat in tara noastra cat si in Europa, vanzarile de masini diesel sunt mereu in crestere.

Cifrele arata ca peste 50% din masinile vandute sunt cele cu alimentare pe motorina iar specialistii spun ca avantajele acestor motoare sunt ca ele consuma mai putin si ca au o durata de viata mai mare, precum si ca aceste masini au o valoare de revanzare mai buna.

Nu ne propunem sa demolam nici un mit, iar pana la demonstrarea contrariului, va propunem sa vedem impreuna care sunt cele mai eficiente 5 modele de masini diesel vandute in Europa.

1. Peugeot 208 1,6 Blue HDI - 3 litri/100 kilometri

Ultima versiune a acestui model, cea facelift, a iesit pe piata cu unul dintre cele mai eficiente motoare. El este atat de eficient incat in Marea Britanie se afla pe primul loc in privinta consumului de carburant.

In esenta, cei de la Peugeot au reusit sa impuna un consum mixt record de 3,0 litri la 100 kilometri. Si emisiile sunt unele scazute, francezii anuntand oficial ca modelul lor emite doar 79 grame CO2 pe kilometru.

2. Renault Clio 1,5 dCi - 3,6 litri/ 100 kilometri

Noul Renault Clio este o masina stilata, care are o cabina spatioasa si motoare puternice. Motorul de 1,5 litri cu patru cilindri diesel si 90 de cai putere este cel mai puternic motor din gama si are un consum mixt de 3,6 litri pentru 100 kilometri.

Acest motor are un cuplu maxim de 220 Nm la 1800 rpm. In plus, masina este una usor sportiva, si asta datorita directiei mai grele, dar facile, care ofera o manevrabilitate buna.

3. Opel Corsa 1,3 CDTi - 3,6 litri/ 100 kilometri

Opel Corsa a fost supusa unui facelift in anul 2011 si este una foarte apreciata in randul celor care vor o masina de oras mica si eficienta. Ea consuma doar 3,6 litri la 100 de kilometri parcursi si are un cuplu maxim de 190 Nm, care se realizeaza intre 1750 si 3250 rpm.

4. Kia Rio 1,1 CRDi - 3,6 litri/ 100 kilometri

Kia Rio a stabilit, inca de la lansarea din 2011, standarde in ceea ce priveste un consum redus de combustibil pentru un supermini. Modelul cu motor de 1,1 litri, care consuma 3,6 litri/100 kilometri, conduce si in ceea ce priveste emisiile, cu 89 g/km.

5. Skoda Fabia 1,4 Tdi - 3,8 litri/ 100 kilometri

A treia generatie de Skoda Fabia impresioneaza prin proportii sportive si un limbaj de design mai ascutit si dinamic. Inginerii de la Skoda au facut progrese mari in ceea ce priveste eficienta consumului de combustibil si a emisiilor, rezultatul fiind un consum mixt de 3,8 litri/100 kilometri si 82 g/km emisii de CO2.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter