Top 5 cele mai economice motoare pe benzina in 2020

Motoarele diesel o sa inceapa sa dispara, asa ca ar trebui sa stiti care ar fi alternativele. Iata top 5 cele mai economice motoare pe benzina in 2020 si pe care ar trebui sa il alegi.

Top 5 cele mai economice motoare pe benzina in 2020

De fiecare data cand cumparam o masina, ne interesam in primul rand de consum. Daca si tu esti in aceasta situatie, o sa iti aratam care sunt top 5 cele mai economice motoare pe benzina in 2020 si ce automobil ar trebui sa alegi.

De ce a scazut popularitatea motoarelor diesel

Dupa cum spuneam, masinile cu motoare diesel erau alternativa perfecta, oferind un consum mic de combustibil. Totusi, dupa ce s-a declansat scandalul Dieselgate in care a fost implicat Volkswagen, popularitatea motoarelor diesel a inceput sa scada.

Cu toate ca au fost implicate in scandalul Volkswagen, motoarele diesel moderne nu mai emit atat de multe noxe si ofera un consum exceptional. Clientii nu mai cauta masini diesel, iar legile din ce in ce mai aspre ii face sa abandoneze de tot aceste motoare.

Tocmai din acest motiv, am decis sa facem un top unde va aratam care sunt cele mai bune alegeri atunci cand luati in considerare cumpararea unui automobil cu motor pe benzina. Iata ce trebuie sa stiti.

Top 5 cele mai economice motoare pe benzina in anul 2020

Am inclus cinci modele de masini in acest top, fiecare avand un motor pe benzina cu un consum foarte mic de combustibil. Ce am aflat si care sunt modelele de masini pe care trebuie sa le iei in considerare.

Hyundai i10 - motor 1.0 litru

Incepem cu Hyundai i10, binecunoscutul model al sud-coreenilor, care vine echipat cu un motor de 1.0 litru, in trei cilindri, ce dezvolta nu mai putin de 67 cp si 95 Nm. Greutatea de doar 933 de kilograme a modelului, promite si un consum mediu extrem de mic, de numai 4.4 l/100 km.

Citeste si: Top 5 cele mai fiabile masini second hand pe care sa le cumperi in 2020

Ford Fiesta - Motor 1.0 litru

Ford Fiesta ajunge in acest top tot cu un motor de 1.0 litru, in trei cilindri, ce dezvolta 100 cp si 170 Nm. Consumul inregistrat de acest model este de 5.2 l/100 km.

Mazda2 - motor 1.5 litri

Cu toate ca este un motor de 1.5 litri, Mazda a reusit sa il faca destul de economic. Conform producatorului, consumul acestui motor pe care il gasim pe Mazda2 are nevoie de doar 5.3 l de benzina pentru a parcurge 100 km.

Peugeot 208 - motor 1.2 litri

Cei ce cauta un motor mai mic, se pot indrepta catre Peugeot si al lor model 208. Acesta poate fi echipat cu motorul de 1.2 litri, care ofera 100 cp si 205 Nm. Consumul acestui model este de 5.5 l/100 km.

Kia Ceed - motor 1.4 litri

Motorul de 1.4 litri al celor de la Kia poate echipa modelul Ceed. Asa ca daca optati pentru acest hatchback, trebuie sa stiti ca ofera un consum de 6.4 l/100 km. Avand in vedere ca este vorba de consumul mediu, nu este deloc rau.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter