Martisoare pentru vitezomani

2016 Audi R8

Pentru ca este luna martie, deci luna martisorului, se presupune ca ar trebui s-o dedicam femeilor. Nimic rau in asta, dar se pare ca barbatii nu au o zi oficiala a lor si nu vrem sa fim acuzati de discriminare, asa ca postul de azi este dedicat soferilor si martisoarelor pentru ei – mai ales pentru cei vitezomani: un top al celor mai nebunesti amenzi pentru viteza, top ce vine ca un martisor pentru barbati. Sa ne amuzam, deci... sau sa luam aminte si sa nu facem asa.

Ce stim, de fapt, despre intrecerea limitei legale de viteza? Ca uneori ne putem alege cu o suma pe care sa o putem plati pe loc, dar cateodata parca suma ne ingrozeste si, pe deasupra, punctele pentru permis ne fac sa ne simtim cu un picior in groapa. Uneori putem sa fentam amenda si punctele daca mergem si ne judecam pe tema asta. Sa luam cazul unui domn care a ajuns la viteza de 163 de km/h. Cea mai buna solutie a sa a fost sa mearga in sala de judecata si sa-si faca dreptate pe motiv ca aparatul de radar nu a functionat in parametri normali. In urma motivului, curtea a decis sa se realizeze un test de viteza cu aparatul radar si un Audi R8, pe un aerodrom. Care este concluzia: soferul vitezoman a trebuit sa plateasca 17.000 de dolari pentru amenda si pentru test. Trista poveste pentru luna martisorului...

A doua poveste spune ca, a fost odata ca niciodata un locuitor al Kansasului care avea un Nissan GT-R. Strazile din Kansas erau atat de lungi si atat de goale si necirculate incat l-au imbiat pe acesta sa calce pedala de acceleratie. Se pare ca Fat-Frumos al nostru a fost prins de Span circuland cu o viteza de 346 km/h peste viteza legala de 88 km/h. Ce a facut Spanul? I-a dat o amenda de 2.255 de galbeni. Oricum... tot mai bine decat $17.000...

Mai avem si o povestioara cu un Smart... insa soferul nu prea-i smart. De ce? Simplu: nevoia de viteza l-a facut sa-si modifice masina asa incat sa aiba un motor de Suzuki Hayabusa pe Smartul sau. Cand iei decizia de a pune pe o masina un motor de Hayabusa inseamna ca esti fan viteza. Soferul nu prea smart a fost prins de politie circuland cu 193 km/h peste viteza legala de 104 km/h. Se pare ca diferenta de viteza de 84 de km/h i-a adus o amenda de 1.700 de dolari.

Ultima amenda tine foarte mult de niste reguli ale locului in care traiesti. Spre exemplu, in Finlanda se calculeaza amenda in functie de venitul pe care il ai, asa ca daca esti vreun milionar, trebuie sa ai foarte mare grija atunci cand te urci in masina ta puternica pentru ca si amenda va fi pe masura. Se pare ca amenda de 17.000 de dolari a fost intrecuta de o amenda de 200.000 de dolari. Numai bun de martisor. Mai ales cand trebuie sa-ti vinzi o masina ca sa platesti amenda pentru cealalta masina a carei pedala ai calcat-o cu sete.

Acestea sunt, poate, cele mai nebunesti amenzi primite vreodata. Cu siguranta exista si mai multe. Cu siguranta niciun barbat nu-si doreste asa ceva de ziua lui, asa ca acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Daca aveti povesti despre amenzi si cele mai nesabuite moduri de a o scoate la capat, lasati in comentariu raspunsurile voastre si poate facem un top al amenzilor si pentru Romania. Suntem tare curiosi. 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter