Cele mai vandute 4 masini electrice din Europa de Vest

Economia in privinta masinilor cu alimentare diesel sau pe benzina se imbunatateste pe zi ce trece, dar totusi, masinile electrice sunt din ce in ce mai cautate. Ele sunt prezente in viata de zi cu zi si nu intentioneaza deloc sa paraseasca scena automobilistica.

Unitatile de incarcare a bateriilor se inmultesc si ele, astfel ca masinile electrice sunt, mai nou, o alternativa viabila la motoarele cu combustie interna.

Nume mari precum Nissan, Renault sau BMW iau in serios aceasta problema, lansand in ultima vreme cateva modele extrem de impresionante. Dar care sunt mai bune? Daca luam in calcul vanzarile inregistrate in Europa de Vest, cele mai cautate masini sunt in topul pe care l-am realizat mai jos:

1. Renault Zoe - aproximativ 18.400 de unitati

Super masinuta Zoe ofera un tren de rulare cu zero emisii, un interior bine echipat si performante acceptabile la un pret rezonabil. Zoe are un motor electric de 89 de cai putere, un cuplu de 220 Nm si o autonomie de 240 kilometri.

Francezii de la Renault au vandut doar in luna decembrie a anului trecut 3000 de exemplare ale Zoe. Oare sa fi fost Zoe cadoul perfect de Craciun?

2. Tesla Model S - aproximativ 16.000 unitati

Cu 16.000 unitati vandute Tesla model S se afla pe locul doi in preferintele vest-europenilor, acest loc fiind unul onorant avand in vedere ca vanzarile sunt duble fata de 2014.

Ea este masina care intruchipeaza perfect imaginea pe care producatorii au vrut sa i-o dea, care au sugerat inca de la lansare ca aceasta este o masina electrica de lux.

Clientii au de ales intre doua variante: cu motor electric cu baterie de 60 kWh cu autonomie de 334 kilometri sau bateria de 80 kWh cu autonomie de 500 kilometri.

3. Nissan Leaf - aproximativ 15.000 unitati

Nissan este un nume important cand vorbesti despre masini electrice, iar Leaf este dovada. Nissan Leaf a fost lansat prima data cu o singura varianta de echipare, dar acum exista trei modele disponibile: Visia, Acenta si Tekna.

Reprezentantii companiei se mandresc ca Leaf are o autonomie de aproape 200 kilomteri doar cu o singura incarcare, ceea ce o face o masina perfecta pentru oras. Acesta sa fie motivul si pentru care se afla pe locul trei in top?

4. Volkswagen e-Golf - aproximativ 11.000 unitati

e-Golf este varianta electrica a cele mai indragite masini a grupului si se pare ca si aceasta varianta este una pe placul clientilor. Doar nu degeaba se afla in top, nu? Aceasta este mai degraba o masina comventionala adaptata pentru putere electrica decat o creatie speciala electrica.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
2020 BMW M5 (F90) FACELIFT - PREZENTARE OFICIALA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter