Top 10 filme cu masini

The Fast and The Furious

Filmele cu masini frumoase au atras intotdeauna multi cinefili, asta este un lucru clar. Cursele ilegale, muzica buna, actiunea si femeile frumoase au fost mereu atractive pentru barbati, si nu numai.

Asa ca am alcatuit pentru voi o lista cu cele mai cunoscute 10 filme in care avem de-a face cu adevarate curse de masini.

10. Days of Thunder

Tom Cruise abandoneaza cerul din Top Gun si isi face simtita prezenta pe pista de curse in Days of Thunder. Cruise joaca rolul lui Cole Trickle, un pilot de curse care incearca sa castige cursa Indianapolis 500 din NASCAR. Filmul nu a avut incasari impresionante, dar distributia ii includea pe Nicole Kidman si pe Robert Duvall, ceea ce face din film un adevarat “blockbuster”, nu credeti?

9. Speed

Cu cativa ani inainte ca Keanu Reeves sa apara in Matrix, el a jucat rolul ofiterului Jack Traven, in Speed, care a avut premiera in 1994.

Datorita teroristului Dennis Hopper, Reeves este obligat sa-si foloseasca experienta in sofat pentru a mentine un autobuz la o viteza de peste 80 de kilometri/ora altfel acesta exploda, ucigand un numar de civili nevinovati.

Speed a fost regizat de Jan de Bont, care a lucrat la alte filme cunoscute, precum Die Hard sau Lethal Weapon 3.

8. The Cannonball Run

Filmul, aparut in anul 1981, urmareste povestea unui grup de alergatori de curse stradale care concureaza intr-o competitie de-a lungul tarii. El se bazeaza pe o poveste reala si are in ditributie nume mari precum Burt Reynolds, Roger Moore, Farrah Fawcett, Dean Martin, Sammy Davis jr. si Terry Bradshaw.

7. The Fast and The Furious

The Fast and The Furious l-a transformat pe Paul Walker intr-o adevarata vedeta. Franciza se afla acum la cea de-a opta serie. Toate seriile se bazeaza pe curse ilegale, jafuri si spargeri. Actiunea este una extrem de captivanta iar filmul s-a bucurat, de-a lungul anilor de incasari enorme.

6. Gone in 60 Seconds

Acesta este una dintre performantele cu buget mai mare ale lui Nicolas Cage. El joaca rolul unui hot de masini retras din activitate care trebuie sa reintre in joc pentru a-l scuti de datorii pe fratele sau.

Cage trebuie sa fure 50 vehicule de lux intr-o singura noapte pentru a-si regla lucrurile cu cel care l-a angajat. Acest film este perfect pentru iubitorii de masini, pentru ca sunt prezente mai multe exemplare superbe, precum Ferrari, Lamborghini si un Mustang GT 500.

5. Cars

Cars este una dintre cele mai cunoscute francize ale Pixar. Masina aflata in centrul atentiei Fulger McQueen, interpretata de Owen Wilson, este obligata sa ajute la refacerea unui mic orasel.

Cars beneficiaza de o distributie impresionanta de voci precum Paul Newmann, Bonnie Hunt, Michael Keaton, George Carlin si chiar si soferul profesionist Dale Earnhardt Jr. Frumusetea filmelor produse de Pixar este ca si adultii sunt captivati de ele, iar Cars nu este o exceptie.

4. Smokey and The Bandit

The Smokey and The bandit este primul film de succes a castigatoarei de premiu Oscar - Sally Field. Field se incurca cu The Bandit - Burt Reynolds, si cu Cledus - Jerry Reed dupa ce fuge de la propria nunta.

3. Drive

Drive este unul dintre cele mai bune filme independente produse in ultimul timp. In distributie se afla Ryan Gosling si Carey Mullingan. Soferul fara nume Gosling are trei slujbe: lurcreaza in atelierul lui Mullingan, este cascador part time si sofer pentru niste jefuitori.

2. Talladega Nights: the Ballad of Ricky Bobby

Acest film are de toate: actiune, comedie, siferinta si o buna parte de NASCAR. Un lucru interesant este ca o mare parte a acestuia a fost filmat pe Talladega Super Speedway si infatiseaza o serie de scene cu curse extrem de captivante.

1. Bullit

Bullit, al lui Steve McQueen, este filmul care a stabilit un standard pentru industria cinematografica in ceea ce priveste urmarirea cu masini.

Aparand cu cativa ani inainte de Dirty Harry, al lui Clint Eastwood, Steve McQueen joaca un rol similar, insa: un politist curajos numit Frank Bullit care porneste intr-o vanatoare pentru a-i gasi pe cei ce vor sa omoare un martor ocular important.

Aceasta cautare se incheie cu una dintre cele mai revolutionare scene cu urmariri de masini din istoria cinematografiei.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter