Top 10 cele mai puternice masini cu motoare in patru cilindri

In ciuda faptului ca in ultimii ani tehnologia a avansat intr-un ritm ametitaror, iar producatorii vin cu modele incredibile in fiecare an, masinile cu motor in patru cilindri raman in continuare printre preferate.

Motorul in patru cilindri este cunoscut de multi ca motor liniar, datorita configuratiei sale, in timp ce marii rivali cu sase cilindri sunt construiti in forma de V, de acolo de unde vine si numele de altfel. Chiar daca au fost lansate noi modele cu motoare de V6 sau V8, masinile cu patru cilindri inca domina piata auto.

1. Ford Focus RS

Una dintre piesele de rezistenta este Ford Focus RS, o masina care iti poate oferi senzatii spectaculoase, dar si adrenalina de care ai nevoie, cu ajutorul motorului turbo de 2.3 litri si 350 de CP.

2. Volkswagen Golf R

Volkswagen Golf R are un motor de doar 2 litri, dar poate bate cu mare lejeritate un V6 traditional. Nemtii au dotat aceasta bijuterie cu 310 CP, dar in ciuda faptului ca vor reduce caii putere la 300 din cauza normelor de poluare, masina ramane o bestie pe sosea.

3. SEAT Leon Cupra

SEAT Leon Cupra poate dezvolta 300 CP in versiunea standard si 310 in varianta R, desi are un motor turbo de 2 litri.

4. Mercedes-Benz A45 AMG

Mercedes-Benz nu putea sa lipseasca dintr-un astfel de top, iar seria 45 AMG se poate bate cu aproape orice masina cu un motor V8. Opera celor din Stuttgart are 381 de cai putere si se lupta de la egal la egal cu modelele mult mai spectaculoase.

5. Honda Civic Type R

Japonezii de la Honda au dat si ei o lovitura spectaculoasa prin noul Civic Type R. Modelul are 320 CP si o unitate 2.0 turbo alaturi de care poti face furori.

6. Mitsubishi Lancer Evo X

Mitsubishi Lancer Evo X intra si el in acest top cu motorul de 2 litri si cei aproximativ 300 de cai putere.

7. Subaru WRX STI

Subaru WRX STI nu putea sa lipseasca dintr-un astfel de clasament, iar japonezii anunta o creste de 10 CP pentru modelul care urmeaza sa fie lansat in 2019. Opera asiaticilor urmeaza sa ajunga la 310 CP in urma aparitiei noului model.

8. Volvo T6/T8

Volvo T6 a venit cu un sistem de supraalimentare diferit de cele precedente care este format dintr-o turbina si un compresor si care se bucura de o unitate de 2 litri si 310 CP.

Suedezii au in acest clasament si modelul T8, cel care produce peste 400 de CP cu un motor de doar 2 litri. Cum e posibil asa ceva? Masina combina un compresor mecanic cu un motor electric pentru a nu da rateu.

9. Audi S3

Nemtii de la Audi nu aveau cum sa lipseasca dintr-un top al masinilor puternice. S3 in patru cilindri si 310 CP poate rivaliza cu multe masini pe sosele, iar totul tine de un mic secret legat de o turbina simpla.

10. Porsche 718 Boxster GTS

Surprizantor, dar in acest top isi face loc si un Porsche. O unitate in patru pistoane este folosita pe o varianta de top 718 Boxster GTS, iar fanii pot achizitiona un adevarat bolid de 2.5 cu 365 de CP.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter