Taximetristii exulta! Uber are din nou probleme cu legea si asta s-ar putea sa le faca rau si soferilor

Uber are din nou probleme cu legea si se pare ca de data aceasta le va face rau si soferilor sai. Taximetristii exulta, iata care sunt problemele companiei si de ce sunt acestia in pericol.

Taximetristii exulta! Uber are din nou probleme cu legea si asta s-ar putea sa le faca rau si soferilor

Uber a revenit in atentia publicului si are din nou probleme cu legea. S-ar putea sa le faca rau si soferilor sai. Taximetristrii exulta pentru ca sunt din nou probleme la celebra companie de ride sharing. Iata ce s-a intamplat!

Ce se intampla cu soferii Uber, de ce are probleme compania?

Ei bine, se pare ca Uber are probleme in California. Impreuna cu Lyft, compania trebuie sa isi reclasifice soferii ca angajati. Dezavantajul companiilor de ride-sharing este ca soferii vor primi mai multe beneficii si drepturi.

Citeste si: Ce soferi sunt platiti cel mai bine? Cei de la Uber, Bolt, Yango sau Clever?

Bineinteles, nici Uber nu sta degeaba si a anuntat in cadrul unui comunicat oficial ca avocatii o sa faca apel din partea soferilor californieni. Se pare ca majoritatea soferilor vor sa lucreze ca independenti si din acest motiv, Uber a facut schimbari la aplicatia sa.

Mai mult, Uber a declarat ca in California sunt peste 3 milioane de oameni care nu au o slujba, asa ca autoritatile ar trebui sa se concentreze pe acest lucru, nu sa incerce sa inchida o industrie care se afla in mijlocul recesiunii.

Si cei de la Lyft au declarat ca soferii nu vor sa fie angajati si vor sa continue lupta pentru independenta. Nu in ultimul rand, aceast lucru ar trebui sa fie decis de cetatenii din California.

Cat castiga un sofer de Uber in Romania?

Soferii de Uber au un castig marisor, iar faptul ca soferii nu vor sa fie angajati se intelege mai bine. Totusi, sunt niste conditii legate de varsta pe care o are masina folosita pentru aceasta platforma, dar si avizul tehnic al celor de la Ministerul Comunicatiilor sau un atestat de sofer de la Autoritatea Rutiera.

Stim ca cei mai multi soferi Uber folosesc masini pe benzina cu instalatie GPL, modele germane ce au o vechime de 5-6 ani.

Conform surselor, un sofer Uber poate parcurge intre 8-9.000 km/luna si poate lua curse in afara orasului, nu doar in Bucuresti. Castigul unui sofer Uber poate ajunge pana la 6.000 lei/luna.

Este de mentionat faptul ca exista si nemultumiri ale soferilor, printre care si tarifele dinamice pe care le adopta compania, dar si faptul ca aplicatiile nu merg intotdeauna perfect.

Nu uitati nici de uzura masinii, care si aceasta costa. O masina care ruleaza peste 2.000 de km pe saptamana, are nevoie si de o intretinere mai atenta, deci mai scumpa!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter