Taxa pe SUV-uri. Prima tara din Europa care va taxa soferii cu masini grele

Taxa pe SUV-uri. Prima tara din Europa care va taxa soferii cu masini grele

SUV-ul reprezinta cel mai popular segment de autovehicule, iar vanzarile confirma acest lucru. Totusi, sa nu uitam ca acestea polueaza mai mult ca masinile obisnuite. Tocmai de aceea, avem si prima tara din Europa care va taxa soferii cu masini grele.

Cu toate ca SUV-urile au cea mai mare cerere, se pare ca autoritatile nu stau cu mainile in san si pregatesc noi taxe care ii iau in vizor pe cei ce folosesc astfel de autovehicule. Iata care este prima tara din Europa care va taxa soferii cu masini grele si de ce acest lucru s-ar putea raspandi in toata lumea.

Care este prima tara care va introduce noi taxe pentru soferi cu vehicule grele

Franta este prima tara ce pregateste noi taxe pentru soferii care prefera vehiculele grele, precum SUV-urile. Conform autoritatilor din aceasta tara, taxa se aplica automobilelor care depasesc greutatea de 1.800 kg, iar atunci cand cifra este depasita, se va aplica o taxa de 10 euro per kilogram depasit.

Citeste si: BMW iX3 este primul SUV electric al producatorului german

Drept urmare, pretul unui BMW X5 ar putea creste cu pana la 5.450 euro, in timp ce un crossover ar putea scapa de aceasta taxa. Modele ca BMW X3 sau Mercedes-Benz GLC sunt mai usoare, asa ca taxa nu se aplica. Totodata, SUV-urile ca Peugeot 5008 ori Renault Kadjar, scapa si ele de aceasta taxa.

Daca inca nu stiai, Franta deja taxeaza automobilele extremde poluante cu pana la 20.000 de euro. Noua taxa pe greutate are ca scop sa ii faca pe oameni sa se indrepte catre masini mai usoare, care nu polueaza atat de mult.

Ce alte modele de masini sunt afectate de aceasta masura in Franta

Nu doar SUV-urile vor fi afectate de aceasta taxa! De exemplu, modelele mai grele din gama BMW Seria 5 vor intra si ele in vizorul autoritatilor, iar pretul va creste cu pana la 2.350 euro, in timp ce modelele Audi A6 vor vedea o crestere a pretului de pana la 2.200 euro.

Nici modelul Mercedes-Benz Clasa S nu scapa de aceasta taxa, iar pretul ar urma sa creasca cu pana la 5.600 euro. Chiar daca ai un model hibrid precum un Lexus LS, acest lucru nu conteaza si pretul creste cu pana la 5.400 euro.

Nu stim daca piata din Franta este atat de mare pentru acesti producatori pentru ca acestia sa ia masuri la nivel global, insa daca aceasta lege va fi adoptata si de alte tari din Uniunea Europeana, atunci cu siguranta vom vedea anumite modificari. Nu uitam nici faptul ca masinile devin din ce in ce mai usoare, tocmai pentru a le facem mai eficiente si pentru a reduce in continuare emisiile de dioxid de carbon.

VIDEOCLIPUL ZILEI