Un tanar de 22 de ani a stabilit un nou record de viteza pe Centura Bucuresti! Ce a patit acesta dupa ce a fost prins de Politia Romana?

Politia Romana Radar

Centura Bucuresti este criticata de multi pentru anumite zone deficitare, insa un tanar de 22 de ani a reusit sa stabileasca un nou record de viteza. Pustiul a fost surprins de un radar al politistilor din Ilfov in timp ce se deplasa cu 216 km/h in dreptul localitatii Otopeni.

Soferul teribilist a ramas fara carnetul de conducere pe o perioada de 90 de zile si a primit o amenda de 1.305 de lei pentru gestul care putea sa provoace o adevarata tragedie pe sosea. Conform IPJ Ilfov aceasta este cea mai mare viteza pe care au surprins-o radarele pe tronsonul respective de drum si a fost depasita viteza limita admisa cu 126 de km/h in portiunea respectiva.

Viteza excesiva si nerespectarea limitelor legale de viteza, precum si neadaptarea vitezei la conditiile meteo si de trafic sunt principalele cauze pentru care se produc accidentele grave. Viteza ridica ne obliga la o franare mult mai lunga, iar consecintele unui accident produs la mare viteza sunt devastatoare si de cele mai multe ori se soldeaza cu persoane ranite grav sau chiar decedati pe sosele.

Interesant este ca cel care a stabilit recordul pe Centura Bucuresti a fost sanctionat in ziua respectiva si pentru depasirea vitezei pe A3. Tanarul teribilist conducea atunci cu o viteza de 170 de km/h, adica cu peste 40 de km/h fata de limita admisa.

Din pacate, Romania se afla pe primul loc intr-un clasament al tarilor din Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul deceselor survenite in urma accidentelor rutiere. In Romania si-au pierdut viata nu mai putin de 1.951 de oameni in accidente rutiere, iar maximul din ultimii 17 ani a fost atins in 2008, atunci cand s-au stins din viata nu mai putin de 3.000 de persoane in urma unor astfel de accidente.

In tarile membre din Uniunea Europeana s-a inregistrat un numar total de 25.500 de persoane decedate pe sosele, iar Comisia Europeana a anuntat ca drumurile din UE sunt cele mai sigure din lume, deoarece au murit 49 de oameni la un million de locuitori, in timp ce media mondiala este de 174 de decese/ million de locuitori. Marea Britanie si Suedia sunt tarile care stau cel mai bine din punct de vedere a numarului de persoane care se sting din viata in timp ce se afla la volan sau intr-o masina.

Newsletter

Whatsapp