Surpriza! Ce marca a fost prima masina a lui Ion Tiriac. Nu, nu a avut o Dacia!

Prima masina a lui Ion Tiriac

Ion Tiriac este cel mai cunoscut colectionar de masini de lux din Romania. Cele 250 de autoturisme detinute de cel mai bogat roman al momentului reprezinta un pol de atractie pentru orice pasionat, care nu rateaza niciodata sansa de a merge sa le vada la expozitia permanenta a fostului tenismen.

Dar pentu ca si Tiriac trebuia sa inceapa de undeva, prima masina nu se uita niciodata, chiar daca aceasta era achizitionata in secolul trecut, undeva in anul 1960. Fostul partener de dublu al lui Ilie Nastase isi aduce aminte cu nostalgie de acea perioada si de primul sau autoturism, car,e in mod evident, nu era unul de lux, chiar daca in acea perioada, numarul automobilelor aflate pe soselele patriei era infinit mai mic.

Intr-un interviu pe care l-a acordat in urma cu multa vreme, Tiriac a dezvaluit ce masina a avut pentru prima oara, iar daca va ganditi ca aceasta a fost o Dacia, va inselati. Brasoveanul a tintit mereu dincolo de granite, asa ca si-a luat o Skoda. La acel moment, Ion Tiriac era student si descoperise deja placerea de a conduce. Autoturismul realizat in Cehoslovacia de atunci nu ramas prea mult in posesia romanului, care a vandut-o si si-a achizitionat un Volkswagen. Au urmat altele si altele, iar acum afaceristul este un adevarat „baron” al masinilor de clasa.

Tiriac Collection este prima galerie auto de colectie din Romania deschisa publicului, detinuta de omul de afaceri Ion Tiriac. Colectia sa include circa 250 de masini si motociclete, produse incepand cu anul 1899, 150 dintre acestea fiind expuse in galerie.

Tiriac Collection cuprinde modele din peste 30 de marci auto de renume precum: Jaguar, Mercedes-Benz, Rolls-Royce, Cadillac, Ferrari, Porsche, Aston Martin, Maserati, Ford, Chevrolet, Harley Davidson si altele. Colectia de masini include unitati care au avut proprietari celebri, precum Contesa de la Nove a Elvetiei, care a detinut modelul Daimler Conquest Century Drophead Coupe, sau Elton John care a detinut un Rolls Royce Phantom V Park Ward, ambele masini fiind incluse in expozitie. Galeria auto a omului de afaceri Ion Tiriac singura colectie privata din lume care detine cele sase modele ale seriei Rolls-Royce Phantom, produse pana in anul 1972. Cel mai vechi exponat al colectiei este un Hurtu 3 1/2 Quadricycle, fabricat in 1899, unul dintre cele doar sapte exemplare care mai exista in prezent.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI ENERVANTE PROBLEME LA MODELELE BMW
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter