Suma uriasa cu care se vinde un Golf din 1979, care a trecut prin mainile lui Jeremy Clarkson

Suma uriasa cu care se vinde un Golf din 1979, care a trecut prin mainile lui Jeremy Clarkson

Un Volkswagen Golf GTI din 1979 este vedeta unui site de licitatii din Marea Britanie. Masina a trecut si prin mainile lui Jeremy Clarkson, cunoscutul prezentator tv.

Unul dintre primele modele Volkswagen Golf GTI produse cu volanul pe partea dreaptă este scos la vânzare pe internet cu un pret ametitor. Masina este listata la 42.000 de lire sterline (47.000 de euro), un pret de opt ori mai mare decat atunci cand a iesit pe portile fabricii, in 1979 (5.100 de lire sterline).

Modelul clasic a fost pastrat de proprietar in stare foarte buna si are doar 27.000 de km la bord. El a fost restaurat complet in urma cu cinci ani, iar de atunci a iesit foarte rar pe sosea, doar pentru rodaj.

Pretul absorbitant cu care se vinde masina se datoreaza si faptului ca a fost subiectul mai mult reportaje in emisiunile tv din Marea Britanie, precum The Car’s The Star de pe BBC, in 1995, si Clarkson’s Car Years in anul 2000. Fosta gazda Top Gear a iubit modelul atat de mult, incat l-a numit „masina secolului”.

Masina mai are o particularitate care o face extrem de rara si extrem de dorita in randul impatimitior de masini. Este una dintre putinele modele Golf GTI cu transmisie manuala cu patru trepte. Aceasta a fost vanduta doar in Marea Britanie, timp de trei luni, fiind ulterior inlocuita cu o cutie de viteze cu cinci trepte.

VIDEOCLIPUL ZILEI