Ultimul Subaru condus de Colin McRae scos la licitatie

Subaru Impreza WRX STI Colin McRae

Mai mult ca sigur, orice pasionat al lumii auto, si nu numai, a auzit de celebrul pilot de raliuri Colin McRae sau a pierdut multe ore in fata consolelor la bordul bolizilor din seria jocurilor „Colin McRae Rally”. In acest caz, veti primi cu entuziasm stirea conform careia ultimul automobil pe care acesta l-a condus va fi scos la licitatie in cadrul unei actiuni din Irlanda.

Colin McRae este considerat de multi unul dintre cei mai buni piloti din toate timpurile pe care i-am putut vedea. Acesta a castigat titlul World Rally Championship in 1995 la bordul unui Subaru, devenind astfel cel mai tanar pilot care devenea campion mondial si primul britanic care se impunea in aceasta intrecere.

A pilotat in cadrul WRC pana in sezonul anului 2003, stabilind in cei opt ani recordul pentru cele mai multe victorii de etapa inregistrate - 25. Din acel sezon, McRae a mai revenit in WRC doar in mod ocazional, in 2005 – la bordul unui Skoda Fabia, in cadrul etapei din Marea Britanie; respectiv in 2006, atunci cand l-a inlocuit pe Sebastian Loeb care suferise o accidentare.

Totodata, britanicul a mai participat de cateva ori si in cursele de la Le Mans sau Dakar. Din pacate, viata pilotului britanic a luat sfarsit in septembrie 2007, in urma unui accident de elicopter.

Exemplarul scos la licitatie este un Suburu Impreza WRX STI de competitie, automobil pilotat de Colin McRae la festivalul vitezei din 2007 de la Goodwood. Aproape ca de fiecare data, McRae acceptase si in acel an invitatia de a participa la cursa de pe coasta, stiut fiind faptul ca acolo se adunau mereu mii de fani ai acestuia.

Din nefericire, acea cursa a reprezentat ultima iesire in public pe care a avut-o McRae. Daca toate acestea nu au fost de ajuns pentru a va convinge de valoarea pe care o poarta aceasta masina, va spunem ca este vorba despre un model S12B modificat de catre cei de la WRC pentru a putea concura in aceasta competitie.

Nu in ultimul rand, la volanul bolidului de la Subaru s-a aflat in sezonul 2007 si pilotul Petter Solberg. Acesta concura pentru echipa Subaru, reusind sa se claseze de doua ori pe locul secund.

Pretul pe care cei de la C&M Motors spera sa il obtina prin vanzarea acestui bolid Subaru este de aproximativ 230.000 de dolari. Luand in calcul atat performantele de care este in stare, cat si valoarea emotionala pe care o poarta, credem ca pretul nu este unul prea mare.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter