Stupefiant! Ce a facut un barbat din Targoviste care urma sa sustina examenul pentru permis?

Stupefiant! Ce a facut un barbat din Targoviste care urma sa sustina examenul pentru permis?

Unii soferi chiar nu au limita, iar cel despre care vom vorbi astazi a depasit-o chiar si pe cea de alcool! Si nu o data, ci de doua ori!

Pare greu de crezut, dar lucrurile s-au intamplat in Targoviste, in aceasta dimineata! Acest sofer nu a avut nicio limita si mai mult, a depasit-o si pe cea de alcool si nu oriunde! Persoana in cauza urma sa sustina proba practica pentru redobandirea permisului de conducere.

Ce a facut un barbat din Targoviste la proba practica pentru redobandirea permisului auto

Haideti sa o luam cu inceputul! Un barbat de 40 de ani s-a vazut cu permisul de conducere suspendat pentru ca a consumat alcool la volan. Desigur, acesta nu a stiut care e limita intre amenda si dosar penal!

Drept urmare, el a vrut sa redobandeasca permisul auto si a decis sa sustina examenul. Insa alcoolul i-a pus din nou bete in roate, pentru ca barbatul chefuise cu o seara inainte, asa ca s-a prezentat la examenul auto duhnind a bautura.

Examinatorul a fost stupefiat de mirosul pe care il emana elevul care tocmai se urcase la volan si l-a pus sa treaga pe dreapta. Urmatorul pas a fost sa sune la serviciul de urgenta 112 si sa ceara un echipaj de la Politia Rutiera.

Atunci cand agentii de la Brigada Rutiera au ajuns la fata locului, acestia au constatat ca barbatul avea o alcoolemie de 1,01 mg per litru. Politistii i-au deschis barbatului un dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si l-au dus si la spital pentru a-i preleva probe de sange.

Instructorul auto s-a scuzat in fata politistilor ca nu a simtit miros de alcool pentru ca barbatul purta masca. Se pare ca distantarea sociala l-a oprit pe instructor sa-si dea seama ca elevul sau era sub influenta bauturilor alcoolice.

Care este limita dintre amenda si dosar penal, atunci cand soferii consuma alcool

Orice sofer trebuie sa stie ca nivelul alcoolemiei se calculeaza prin intermediul unui etilotest sau prin intermediul analizelor de sange. Alcoolemia se calculeaza in grame de alcool per litru de sange si se poate masura in respiratie, probe de sange sau chiar in urina.

Daca alcoolemia este de 0.10 mg/litru, acest lucru inseamna ca persoana are o parte de alcool pur la 10.000 parti de sange. O alcoolemie de 0.40 mg/l de alcool pur in aerul expirat se sanctioneaza cu o amenda de la 21 la 50 de puncte.

Mai mult, permisul de conducere va fi suspendat pentru sase luni. Soferi care au o alcoolemie egala sau peste 0.40 mg/l alcool pur in aerul expirat vor primi si o amenda penala, dar pot ajunge si la inchisoare pentru o perioada de la 1 la 5 ani.

VIDEOCLIPUL ZILEI