Studiu: Iata ce mesaje isi dau soferii intainte de un accident! Sa fie acestea mai importante ca viata?

Text and Drive

Am vrea sa putem face o "vraja", astfel incat prietenii sau membrii familiei sa nu mai simta nevoia sa raspunda mesajelor in timp ce conduc. Fiecare zi inseamna mii de morti si raniti in accidente rutiere cauzate de folosirea telefonului mobil. Un studiu recent vorbeste nu numai despre schimbul de mesaje la volan, ci si despre motivele si ideile transmise prin acestea, unele chiar inainte de momentul fatal.

Peste 2.000 de soferi au raspuns intrebarilor legate de aceasta adevarata isterie in masa. Studiul a luat in calcul diferentele dintre generatii, importanta mesajelor, frecventa acestora la volan, care sunt cele mai comune mesaje si altele. Mai mult, conducatorul studiului a analizat cu atentie 21 de mesaje trimise inaintea unui eveniment tragic.

26 de procente dintre respondenti au declarat ca au trimis mesaje la volan pentru ca au vrut sa raspunda cat mai repede unui om important din viata lor, 19% au vorbit despre planuri care implicau raspunsuri urgente, 17 procente nu au vrut sa intarzie cu raspunsul, iar 15% aveau nevoie de directii pentru a ajunge undeva. Printre restul motivelor, mai intalnim plictiseala, mesajele de la munca si singuratatea.

Intrebati de nivelul de importanta a mesajelor la volan, numai 8% dintre respondenti au declarat ca era extrem de important. 39 de procente au declarat ca era oarecum important, 36% nu atat de important, iar 18% au raspuns deloc important. Destinatarul mesajelor este, in cele mai multe cazuri, un membru al familiei sau un prieten, in procentaj de 87-92%, In celelalte cazuri, este vorba despre colegi sau cunostinte.

O minoritate serioasa de respondenti au declarat ca trimit in mod normal mesaje la volan, putini dintre acestia fiind parinti (majoritatea tineri), iar 90% dintre parinti spun ca n-au facut asta niciodata.

In ceea ce priveste analiza asupra mesajelor finale ale unui sofer, trei au iesit in evidenta: "Sunt beat la volan", "Voi muri" si "Te iubesc!". Specialistii confirma ca o treime dintre accidentele mortale au la baza alcoolul sau combinatii intre acesta si telefonul mobil.

Asiguratorii auto, cei care au comandat acest studiu, recomanda nu numai renuntarea la a trimite mesaje in timp ce conducem, ci si educarea prietenilor si membrilor familiei. Condu in siguranta la destinatie si vei avea timp sa raspunzi tuturor mesajelor primite pe drum.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter