SPP anunta cand va fi folosit papamobilul facut la Mioveni: "Asa a fost stabilit in strategia de securitate"

Cand foloseste Papa papamobilul

Asa cum bine se stie, uzinele Dacia de la Mioveni au conceput un papamobil pentru vizita Papei in Romania. In prima zi petrecuta pe pamant romanesc, Suveranul Pontif a fost transportat intr-o Dacia Logan si intr-un papamobil marca Isuzu, aparitia Dusterului alb lasandu-se asteptata. 

Totusi, masina conceputa in Romania va fi folosita de catre liderul Bisericii Catolice pe parcursul sederii sale la Miercurea Ciuc. Papa Francisc ii va saluta pe enoriasii prezenti din masina autohtona, asa cum a fost prevazut in protocolul de securitate intocmit inainte de sosirea la Bucuresti. De altfel, reprezentantii SPP au emis si un comunicat de presa pentru a lamuri aceasta situatie: "Asa cum a fost stabilit in conceptia de securitate, Papamobilul romanesc va fi folosit maine de catre Suveranul Pontif. Papamobilul autohton a fost trimis inca de ieri la Miercurea Ciuc, unul dintre orasele vizitate de Papa Francisc", precizeaza Serviciul de Protectie si Paza.

Papamobilul romanesc pentru vizita Sanctitatii sale Papa Francisc in Romania a fost conceput de uzina Dacia si SPP, in urma unei analize riguroase, informeaza reprezentantii SPP.

Program sambata

Sambata, 1 iunie: 9:30 - Transfer de la Bucuresti cu avionul, spre Bacau, apoi Papa Francisc va merge cu elicopterul la Miercurea-Ciuc, in arhidieceza romano-catolica de Alba-Iulia.

Succesiv, Papa merge cu automobilul la sanctuarul Fecioarei Maria de la Sumuleu-Ciuc, unde celebreaza Sf. Liturghie cu pelerinii prezenti si tine omilia celebrarii euharistice.

17:00 - Transport cu elicopterul pe aeroportul din Iasi

17:30 - Vizita la Catedrala Romano-Catolica, dupa care merge in fata Palatului Culturii pentru o intalnire mariana cu tinerii si familiile, carora le adreseaza cel de-al saselea discurs al vizitei. In cursul serii, Papa se intoarce cu avionul la Bucuresti.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter