Cate zile dintr-un an pierd soferii din Bucuresti in trafic

Un studiu arata ca Bucurestiul este al cincelea cel mai aglomerat oras de pe glob, fiind lider detasata in Europa. Un sofer pierde aproximativ 9 zile dintr-un an in trafic, o cifra extrem de greu de atins de alte tari europene cu transportul rutier extrem de dezvoltat.

Traficul din Capitala este sufocant la orele de varf si aduce multe minute de intarziere, nervi si chiar pagube materiale pentru foarte multi soferi. Conform unui studiu de caz realizat la nivel mondial in orasele cu peste 800.000 de locuitori, un bucurestean pierde zilnic aproximativ 57 de minute pe zi in trafic peste media normala, ceea ce intr-un an este echivalentul a 218 ore.

Bucurestiul este pe locul 5 in topul celor mai aglomerate orase din lume, in fata Capitalei fiind doar Mexico City, Bangkok, Jakarta si Chongqing. La nivel european situatia este una jalnica, iar bucurestenii petrec de 2 ori mai mult timp in trafic decar ar trebui pentru distantele parcurse, fiind urmati de Moscova in acest top.

Soferii din Capitala petrec 9 zile in plus in trafic intr-un an fata de conditiile normale de trafic. Situatia este una greu de rezolvat si doar investiile masive in transportul in comun sau utilizarea cetatenilor pe timp de vara a bicicletelor sau a trotinetelor ar mai putea reduce din traficul sufocant.

Cluj-Napoca a investit in ultimii ani in benzi dedicate special autobuzelor in oras, astfel incat oamenii sa fie incurajati sa foloseasca mijloacele in comun. Capitala dispune in plus de o retea bine dezvoltata de metrou, iar lucrurile s-ar putea imbunatati in trafic dupa deschiderea magistralei din Drumul Taberei,  acolo unde se pierd minute pretioase in trafic.

Videoclipul zilei

Newsletter