Sofer amendat pentru ca s-a scarpinat pe fata! Cum se justifica sanctiunea pe care a primit-o

Sofer amendat ca s-a scarpinat pe fata

Un sofer a fost amendat dupa ce camerele de inregistrat din trafic au surprins momentul in care barbatul duce mana la fata si se scarpina.

Camera inteligenta a decodat gresit gestul conducatorului auto, intelegand ca acesta vorbeste la telefon. Situatia a creat un adevarat scandal in China, acolo unde a avut loc evenimentul neobisnuit.

Potrivit presei internationale, chinezul conducea, luni, pe autostrada si, in momentul in care a trecut prin dreptul unui dispozitiv de filmat din trafic, acesta a ridicat mana la fata si s-a scarpinat. Conceputa pentru monitorizarea greselilor comise de soferi, de data aceasta camera a fost cea care a decodat eronat un gest banal.

Barbatul a primit acasa o instiintare prin care era informat ca a fost fotografiat vorbind la telefon. Plicul cu notificarea continea si o poza „doveditoare”, precum si sanctiunea de doua puncte de penalizare si o amenda de 7 dolari.

Chinezul a contestat amenda, iar autoritatile responsabile cu monitorizarea traficului auto i-au anulat sanctiunea, scuzandu-se ca „sistemul de supraveghere al traficului identifica automat miscarile soferilor si fotografiaza cand considera ca oamenii incalca legea”.

In China, exista peste 170 de milioane de astfel de camere inteligente pe drumurile din toata tara. Autoritatile vor sa creasca numarul pana la 400 de dispozitive, pana la finele anului 2020.

Newsletter

Whatsapp