Sofer amendat pentru ca s-a scarpinat pe fata! Cum se justifica sanctiunea pe care a primit-o

Articol scris de M. Alexandrescu, in data de 25 Mai 2019

Un sofer a fost amendat dupa ce camerele de inregistrat din trafic au surprins momentul in care barbatul duce mana la fata si se scarpina.

Camera inteligenta a decodat gresit gestul conducatorului auto, intelegand ca acesta vorbeste la telefon. Situatia a creat un adevarat scandal in China, acolo unde a avut loc evenimentul neobisnuit.

Potrivit presei internationale, chinezul conducea, luni, pe autostrada si, in momentul in care a trecut prin dreptul unui dispozitiv de filmat din trafic, acesta a ridicat mana la fata si s-a scarpinat. Conceputa pentru monitorizarea greselilor comise de soferi, de data aceasta camera a fost cea care a decodat eronat un gest banal.

Barbatul a primit acasa o instiintare prin care era informat ca a fost fotografiat vorbind la telefon. Plicul cu notificarea continea si o poza „doveditoare”, precum si sanctiunea de doua puncte de penalizare si o amenda de 7 dolari.

Chinezul a contestat amenda, iar autoritatile responsabile cu monitorizarea traficului auto i-au anulat sanctiunea, scuzandu-se ca „sistemul de supraveghere al traficului identifica automat miscarile soferilor si fotografiaza cand considera ca oamenii incalca legea”.

In China, exista peste 170 de milioane de astfel de camere inteligente pe drumurile din toata tara. Autoritatile vor sa creasca numarul pana la 400 de dispozitive, pana la finele anului 2020.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Autoritatile din Marea Britanie se pregatesc sa testeze, in efortul de a scapa de cele mai zgomotoase masini de pe drumurile publice, cele mai avansate sisteme de detectare a poluarii...
de - 18 Iunie 2019
Cosmin Nedelcu este cunoscut in toata Romania pentru numerele lui senzationale de stand up comedy, iar succesul de care se bucura in randul tinerilor i-a adus si un venit frumusel,...
de - 17 Iunie 2019
„Acum aveti 575 de motive pentru a nu mai arunca resturile de la tigari pe geam in timp ce conduceti. S-a intamplat chiar in fata mea”. Asta a scris un...
de - 16 Iunie 2019
Un motociclist implicat intr-un grav accident rutier, in urma caruia a fost la un pas sa isi piarda viata, a fost operat pe inima, chiar in locul in care s-a...
de - 16 Iunie 2019

Cele mai noi anunturi

2400.00 EUR - 17 Iunie 2019
4700.00 EUR - 17 Iunie 2019
5500.00 EUR - 17 Iunie 2019
3100.00 EUR - 17 Iunie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare