Sion: prima masina electrica ieftina care se incarca de la soare! Ce pret are si cand apare?

Sion masina electrica

Masinile electrice nu mai sunt nicio surpriza, astfel ca electricitatea a ajuns sa fie inteleasa de foarte multi oameni. Acum exista ceva mai multi soferi, decat la inceputul anului 2018, care inteleg utilitatea unei masini electrice. Ce e drept, nu exista foarte multe statii de incarcare si nici nu exista bani in cazul majoritatii pentru a-si cumpara o masina electrica, insa sa speram ca viitorul va sta ceva mai bine si ne vom permite mai multi sa folosim aceasta tehnologie avansata care ne opreste din a polua natura.

Exista, totusi, un start-up in Germania care a inceput sa testeze un autovehicul electric pe care il poti incarca cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Asta da inovatie, daca ma intrebati pe mine. Numele acestui vehicul este Sion si are in momentul de fata o autonomie de 250 de kilometri.

Nemtii au hotarat ca pretul de pornire pentru aceasta masina sa fie de 16.000 de euro, in timp ce productia automobilului va incepe cu anul 2019. Sono Motors este start-up-ul din Munchen care a hotarat ca este timpul pentru o astfel de masina.

Cei de la Sono Motors au declarat ca Sion se poate incarca cu energie solara, cu energie electrica de la priza, dar si cu energie de la alte automobile. Destul de interesanta povestea acestui automobil indraznet care probabil va fi un concurent foarte bataios pentru restul constructorilor de automobile electrice.

Masina ofera incalzire in scaune, aer conditionat, sistem infotainment la care se poate conecta cu usurinta un smartphone. Productia automobilului este pregatita pentru a doua jumatate a anului 2019, iar pana in prezent exista peste 5000 de soferi care si-ar dori o asemenea masina.

Automobilul nu a avut parte, inca, de o prezentare asa cum se cuvine, dar asteptam a doua jumatate a anului 2019 pentru a vedea cum este prezentata masina care dispune de mai multe optiuni de incarcare si care poate sa vina la un pret aproximativ decent, este simpla si nu cere foarte multe de la viata ta.

Ma intreb care va fi reactia celorlalti constructori de automobile electrice care s-au razboit pana acum cu constructorii scumpi… oare ce vor face toate aceste branduri in momentul in care soferilor le va fi pusa la dispozitie aceasta masina care pare ca le face viata mai usoara din mai multe considerente?

Daca ai putea sa cumperi aceasta masina electrica cu pret de pornire de 16.000 de euro… ai cumpara-o? Sau te-ai indrepta tot spre brandurile foarte cunoscute care, chiar daca sunt mai scumpe, iti ofera tie ceva confort psihologic ca nu ai cumparat o prostioara?

Videoclipul zilei

Newsletter