Singurul Jeep Wrangler 6x6 cu motor pe aburi din lume a fost scos la vanzare!

Articol scris de Marian P. , in data de 7 Februarie 2019

Am vazut cateva modele Jeep interesante, de vanzare, in ultimii ani, printre care si un Wrangler 6x6 cu motor Hemi, sau chiar si Jeep-ul militar al lui Steve McQueen.

Ei bine, ceea ce veti vedea in acest articol intra, fara indoiala, in categoria celor mai ciudate si interesante vehicule cu sigla Jeep, scoase vreodata la vanzare.

Este vorba despre Loco Hauk, masina construita o companie cu baza in Chambersburg (Pennsilvania) numita Hauk Designs. Partea "loco" ("nebuneasca") din nume vine de la faptul ca acest Wrangler a fost convertit si foloseste un motor cu aburi.

Mai exact, vorbim despre un motor single V-4 de 100ci, cu pistoane si valve de camion, care are alaturi o cutie de viteze manuala NSG370 in sase trepte. Cum poti depasi o asemenea exclusivitate?

"Loco" se refera si la numarul de roti de pe acest model SUV, sase si nu patru, ca intr-o configuratie normala. Bineinteles ca nu poate fi vorba despre eficienta in cazul acestui vehicul de vreme ce, cu rezervorul plin (peste 208 litri), poate parcurge, la viteze intre 48 si 56 de km/h, numai 2,4 km.

Masina a fost scoasa la vanzare dar, din pacate, nu va fi echipata si cu motorul pe aburi. Creatorii sai au declarat ca vor "ceda motorul unui muzeu de gen" dar ca "restul acestei bestii 6x6 este de vanzare".

Ce nu avem, deocamdata, este un pret pentru acest pachet, care include, bineinteles, transmisia manuala in sase trepte, caroseria armata, jantele, anvelopele si axele.

Poate ca masina nu poate fi folosita fara motorul cu aburi, mai ales daca luam in calcul toate modificarile facute pentru a-l integra (ati face bine sa va uitati la imginile cu interiorul modelului!), dar ramane un element ingineresc extraordinar, care merita toata atentia celor interesati.

De exemplu, platforma Unlimited a acestui Wrangler 6x6 poate servi ca baza pentru un alt proiect sau, pur si simplu, poate intra in colectia privata a unui indragostit de masini si masinarii.

Pana la urma, indiferent cine va fi urmatorul proprietar al masinii, ceea ce ne-ar interesa pe noi ar fi sa vedem acest "bolid" din nou pe drumurile publice...

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Cosmin Nedelcu este cunoscut in toata Romania pentru numerele lui senzationale de stand up comedy, iar succesul de care se bucura in randul tinerilor i-a adus si un venit frumusel,...
de - 17 Iunie 2019
„Acum aveti 575 de motive pentru a nu mai arunca resturile de la tigari pe geam in timp ce conduceti. S-a intamplat chiar in fata mea”. Asta a scris un...
de - 16 Iunie 2019
Un motociclist implicat intr-un grav accident rutier, in urma caruia a fost la un pas sa isi piarda viata, a fost operat pe inima, chiar in locul in care s-a...
de - 16 Iunie 2019
Experienta pe caile ferate romane le lasa multor calatori un gust amar. Nu a fost cazul pasagerilor din cursa Bucuresti - Tirgoviste, din dimineata zilei de vineri, care au avut...
de - 14 Iunie 2019

Cele mai noi anunturi

2400.00 EUR - 17 Iunie 2019
4700.00 EUR - 17 Iunie 2019
5500.00 EUR - 17 Iunie 2019
3100.00 EUR - 17 Iunie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare