Sef al Serviciului de Circulatie al Politiei Locale a fost prins conducand o masina fara placute de inmatriculare

Sef al Serviciului de Circulatie conduce masina fara placute

Seful Serviciului de Circulatie Rutiera al Politiei Locale din Targu-Jiu a fost prins de politisti, marti seara, conducand o masina fara placute de inmatriculare, pe o strada din oras, si s-a ales cu dosar penal!

Barbatul, in varsta de 50 de ani, se afla la volanul autovehiculului fara placute si a fost prins pe strada 9 Mai din Targu-Jiu de politistii de la rutiera, care i-au intocmit dosar penal. Reprezentantii Politiei Locale Targu-Jiu au deschis o ancheta in acest caz.

Un barbat de 50 de ani a fost depistat de politisti din cadrul Biroului Rutier, in timp ce se deplasa cu un autoturism fara placute de inmatriculare, pe strada 9 Mai, din Targu-Jiu. In cauza s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism neinmatriculat, pe drumurile publice", a declarat Miruna Prejbeanu, purtatorul de cuvant al IPJ Gorj, citata de Mediafax.

Directorul Politiei Locale sustine ca seful de serviciu muta doar autoturismul, confor spuselor celui din urma.

Am luat legatura cu colegul meu, mi-a relatat ca a fost oprit si ca a vrut sa mute masina, era masina personala, ca a avut-o pe platforma si ca a vrut sa o mute dintr-un loc in altul si a fost oprit de un politist de la Rutiera care l-a depistat cu masina fara numere. Va raspunde penal si din punct de vedere juridic, daca a fost cumva in timpul serviciului, desi ma indoiesc. Documentele care au fost intocmite la fata locului vor scoate in evidenta absolut totul si va raspunde si de o parte, si de alta", a declaratdirectorul Politiei Locale Targu-Jiu, Florin Baluta, pentru aceeasi sursa.

Se pare ca politistul mergea in spatele unui alt autoturism al Politiei Locale, cu scopul de a-l proteja, iar autoritatile investigheaza si aceste informatii furnizate de martorii oculari.

Am discutat cu un martor, care a spus ca echipajul a trecut pe langa. Echipajul nu l-a insotit. Se pot face reconstituiri, exista camere pe traseu, daca cumva s-a intamplat si lucrul acesta, vor pleca si ei acasa fara niciun fel de problema. Legea e lege pentru toata lumea. Eu nu sunt dispus sa trec cu vederea nimanui. Atata timp cat eu nu fac, nu face nimeni. Daca ei isi permit sa faca asemenea chestiuni in timpul serviciului, vor raspunde in fata legii. Voi vedea orele care sunt scrise in procesele verbale incheiate. Voi lua masurile care se impun", a adaugat Florin Baluta.

Legislatia rutiera interzice in mod expres folosirea masinilor pe drumurile publice daca acestea n-au placute cu numar de inmatriculare. Nu conteaza ca autoturismul in cauza este inmatriculat sau nu. Astfel, in cazul celor care conduc vehicule fara a avea placutele montate, autoritatile pot aplica amenzi drastice sau pedepse cu inchisoarea.

Inmatricularea masinilor este obligatorie inainte de folosirea efectiva a acestora pe drumurile publice, stabileste Codul rutier. In caz contrar, soferii risca inchisoare de la unu la trei ani sau o amenda usturatoare.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM ITI DAI SEAMA CA AI O CUTIE DE VITEZE DEFECTA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter