Cati sunt samsari si cati vanzatori de buna credinta pe platformele de vanzare masini second-hand?

Articol scris de C. Zanfir , in data de 13 Iulie 2018

Cati dintre voi s-au confruntat pana acum cu postarea unui anunt de vanzari auto pe platformele speciale pentru aceasta activitate? Si cand spun confruntare ma refer atat la vanzare, cat si la cumparare. Va spun ca sigur ati facut asta o data in viata. Si nu mare v-a fost mirarea sa vedeti o multime de automobile scoase la vanzare.

Ei bine, prima mea intrebare atunci cand mi-am pus fosta masina la vanzare a fost “Chiar atat de multi oameni isi vand masinile in Romania?”. Desigur, o intrebare a unei tinere naive de 20 de ani. Dupa care am vazut mai multe automobile cu numere straine sau firme de leasing care vand masini.

Dupa ceva timp de citit in aceasta zona si cateva experiente personale, mi-am dat seama ca platformele de vanzare masini sunt un fel de zona de business pentru samsari. Iar cativa ani mai tarziu, adica in 2018, apare un studiu care sa-mi valideze opinia.

Studiul care imi vine azi in ajutor si imi sustine ideea arata ca un procent de 55% din masinile postate pe platformele de vanzare masini second-hand sunt ale samsarilor. Asadar, mai mult de jumatate dintre aceste anunturi sunt locul de joaca al samsarilor.

InspectorAuto.ro a reusit sa realizeze aceasta analiza ca la carte si s-a ajuns la concluzia ca 15% dintre anunturi sunt ale dealerilor auto, 55% sunt anunturile samsarilor care traiesc din vanzarea masinilor second-hand, iar 30% dintre anunturi sunt ale soferilor ca mine si ca tine care isi doresc sincer sa schimbe masina, iar pentru asta trebuie sa o puna la vanzare.

In timp ce Romania este tara masinilor second-hand, un taram acaparat de samsari - acesti vanzatori cunoscuti pentru viclenie, dar si pentru capacitatea de a vinde orice masina chiar si celui mai cunoscator in automobile - Germania procedeaza altfel: cei care au realizat aceasta analiza prezentata de mine mai sus spun ca soferii care vor sa-si vanda masina vorbesc cu dealerii auto si acestia sunt cei care posteaza anunturile pe platformele de vanzare a masinilor second-hand. Tocmai de aceea, in Germania, pe platformele de vanzare de acest tip exista un procent de 79% de anunturi ale dealerilor si un procent de 21% ale persoanelor fizice (soferi si proprietari ca mine si ca tine) care isi doresc sa vanda masina in regim propriu.

Credeti ca Romania va ajunge candva in acest punct pe care l-a atins Germania? Credeti ca samsarii reprezinta o amenintare pentru parcul auto al Romaniei si pentru clientii, proprietarii sau soferii care isi doresc sa cumpere o masina in mod cinstit?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Aproape 10.000 de romani au ramas fara carnet in primele 9 luni din 2018 pentru ca dupa ce au consumat alcool s-au urcat la volan. Cei care au fost prinsi...
de - 15 Noiembrie 2018
Infrastructura rutiera din Romania este una dintre cele mai slab dezvoltate din intreaga Uniune Europeana, dar acest lucru se intampla si din cauza furturilor repetate care obliga autoritatile sa investeasca...
de - 15 Noiembrie 2018
Viata masinilor diesel incepe sa fie din ce in ce mai dificila in Europa, iar Franta a luat decizii drastice pentru autovehiculele pe motorina care se afla in jurul capitalei...
de - 14 Noiembrie 2018
Cazul lui Randy Greene ar putea sa fie un model perfect pentru autoritatile din Romania pentru stoparea practicilor utilizate de samsari pentru a schimba numarul de kilometri la masinile pe...
de - 14 Noiembrie 2018

Cele mai noi anunturi

5600.00 EUR - 15 Noiembrie 2018
8950.00 EUR - 15 Noiembrie 2018
3400.00 EUR - 15 Noiembrie 2018
12499.00 EUR - 15 Noiembrie 2018
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare