Cum i-a afectat criza de coronavirus pe samsarii din Romania?

Criza cauzata de pandemia de coronavirus (Covid-19) a afectat pe toata lumea si toate segmentele din economia Romaniei. Bineinteles, criza nu a sarit pe nimeni si i-a afectat pana si pe samsari. Ce sunt nevoiti acestia sa faca acum?

Cum i-a afectat criza de coronavirus pe samsarii din Romania?

Pandemia de coronavirus (Covid-19) afecteaza economia Romaniei, tine lumea in case si ne face sa visam la vremurile cand ne conducem masinile nestingheriti, pe drumuri de munte. Totul va fi bine intr-un final, pentru ca statul in casa reduce infectarea cu Covid-19.

Si totusi, ce fac samsarii auto in aceasta perioada, pentru ca vanzarile de masini au scazut drastic. Cu toate ca se daduse startul la Programul Rabla 2020, acesta pare sa fie afectat destul de serios.

Piata de masini second hand afectata de coronavirus

Piata de masini second hand din Romania ar putea sa aiba o scadere de 25% a vanzarilor din cauza pandemiei de coronavirus. Daca in anul 2019, romanii au inmatriculat peste 400.000 de masini second hand, cifra va fi considerabil mai mica in anul 2020.

Citeste si: Cum arata un Audi Q7 cu peste 800.000 de kilometri la bord. Dar stai sa vezi cat cere actualul proprietar pe ea!

Desigur, vor fi si afaceri care for beneficia de pe urma pandemiei. Un exemplu, ar fi site-urile de anunturi cu masini second hand, deoarece automobilele se vand greu si vanzatorii vor fi nevoiti sa le promoveze sau sa posteze mult mai multe anunturi.

Bineinteles, dealerii auto vor fi si ei afectati de aceasta criza, iar pentru a vinde automobilele aflate pe stoc va fi nevoie de o reducere serioasa a preturilor.

Ce se intampla cu samsarii in criza cauzata de Covid-19 in Romania?

Samsarii vor avea si ei de suferit pandemia cauzata de coronavirus (Covid-19). Cel putin 3 luni de acum incolo, acestia nu se mai pot aduce alte masini din afara tarii.

Desigur, aceasta nu este singura problema, deoarece multi dintre ei au ramas cu masini pe stoc, iar vanzarile de masini second hand au scazut drastic.

Daca totusi vor fi norocosi, ei vor mai putea vinde o parte din aceste automobile second hand, insa vor fi obligati sa lase mai mult din pret, iar profitul lor se va diminua considerabil.

Desi autoritatile romanesti nu au dat inca publicitatii statisticile oficiale a vanzarilor de masini de la instituirea starii de urgenta, nu e chiar greu sa ne dam seama de scaderea pietii.

Site-ul autovit.ro are si el o scadere drastica a traficului, ceea ce ne arata gravitatea situatiei din tara noastra. In doar 3 saptamani, traficul a scazut de la 255.000 de clienti unici la putin peste 130.000 de clienti unici zilnic.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter