Un samsar care a dat 350.000 kilometri inapoi ar putea ajunge la inchisoare

Kilometraj masina

Cazul lui Randy Greene ar putea sa fie un model perfect pentru autoritatile din Romania pentru stoparea practicilor utilizate de samsari pentru a schimba numarul de kilometri la masinile pe care urmeaza sa le vanda in tara.

Greene este in atentia autoritatilor din Statele Unite ale Americii dupa ce a dat inapoi 350.000 de kilometric la o masina  pentru a castiga cateva sute de dolari. Samsarul a procedat asa cu mai multe masini in perioada 2014-2016 si risca trei ani de inchisoare pentru fiecare masina la care a operat astfel daca este gasit vinovat.

Problema kilometrilor dati inapoi nu este doar in Romania, ci in mai multe tari, iar acest fenomen se dezvolta din in ce mai mult, fara ca persoanele implicate sa fie trase la raspundere de cineva pentru aceasta tehnica care este in sine o inselatorie.

Cazul din Statele Unite ale Americii a devenit viral in intreaga lume si potrivit autoritatilor din Alabama, cel care cinduce RJ’S Auto Sales din Huntsville a modificat kilometraj a cel putin 12 masini vandute, dar se asteapta sa fie readuse in lumina si cazuri din trecut.

Randy Green este pus sub acuzare pentru mai multe infractiuni si risca pana la 36 de ani de inchisoare pentru ca a dat kilometrajul inapoi la masinile pe care le-a vandut.

Practica kilometrajului dat inapoi este binecunoscuta si in tara noastra si de multe ori samsari nu se feresc sa recunoasca ca aplica aceasta metoda pentru a castiga cateva sute de euro. In 80% din cazuri, masinile aduse din strainatate au kilometrajul dat inapoi, conform unor sondaje efectuate in Romania.

Samsarii din tara noastra s-au aparat in fata criticilor primite in ultimele luni si nu au ezitat sa spuna ca recurg la astfel de practici din cauza cerintelor exagerate pe care le au clientii. Cei care aduc masini din strainatate in Romania achizitioneaza in general masini cu 230.000-240.000 de kilometri si le coboara putin sub linia de 200.000 de kilometri.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter