Roman amendat in Milano din cauza numerelor de inmatriculare. Suma imensa pe care trebuie s-o plateasca

sofer amendat italia

Un roman a primit o amenda uriasa la Milano, conform noului cod rutier din Italia. Soferul a fost sanctionat pentru ca are mașina înmatriculata in Romania. Mai mult, el risca sa isi piarda si automobilul. Momentan romanul nu mai poate circula cu masina si are doua optiuni pentru a nu o pierde: fie o înmatriculeaza in Italia, fie o duce in Romania.

Potrivit ziarului Corriere della Sera, romanul este primul sofer amendat in Milano după noul cod rutier italian, care prevede sanctiuni foarte mari. O astfel de sanctiune poate ajunge insa pana la 2848 Euro, spune Il Giornale. Soferul a fost oprit de politia din Milano pe 4 ianuarie, la un control, transmite presa locala.

Potrivit articolului 93 din Codul Rutier italian, intrat în vigoare pe 4 decembrie, se interzice, cu anumite exceptii, celor care au rezidenta în Italia de peste 60 de zile sa circule cu un autovehicul inmatriculat in strainatate. 

Daca amenda este platita pe loc, soferul isi poate lua masina pe o platforma pentru a o scoate din Italia sau pentru a o reinmatricula. In cazul in care nu plateste, masina este pusa sub sechestru administrativ timp de 180 de zile, timp in care trebuie platita amenda si masina reinmatriculata sau scoasa din tara. Dupa 180 de zile, masina se confisca.

Newsletter

Whatsapp