Riversimple Rasa - Automobilul viitorului vine din Marea Britanie

Riversimple Rasa

Compania britanica Riversimple vine in intampinarea celor care isi canalizeaza atentia si fortele catre energia verde si protejarea mediului inconjurator, producand un automobil care ar urma sa functioneze pe baza hidrogenului. Luand in considerare faptul ca in ultimul timp s-a dovedit ca nici macar solutia electrica nu este complet ecologica, ideea hidrogenului a luat viata si, se pare ca este luata in serios atat de producatori, cat si de un numar semnificativ de clienti.

Pe langa faptul ca folosirea hidrogenului nu va avea ca efect ulterior producerea de noxe, unul dintre avantajele clare ale acestuia este acela ca hidrogenul se gaseste din belsug. Acesta poate fi produs cu ajutorul energiei solare sau eoliene, sau chiar si prin intermediul comustibilului bio sau gazului natural. Proiectul acestui automobil al viitorului, asa cum il numesc cei de la Riversimple, a luat fiinta in urma cu aproximativ sapte ani.

Incercarile britanicilor pentru a dezvolta un astfel de automobil au atras atentia celor din jur, astfel incat in cele din urma acestia au primit finantari substantiale din partea Guvernului Tarii Galilor si al Uniunii Europene. Automobilul viitorului, Riversimple Rasa, ne este prezentat intr-un concept futuristic, cu doua locuri. Infatisarea acesteia este destul de diferita fata de orice alt model existent in acest moment pe piata, fiind desprinsa parca dintr-un film ce isi are actiunea in viitor.

Automobilul beneficiaza de o masa totala extrem de usoara, de doar 580 de kilograme, astfel putand deveni cel mai usor automobil existent. Acest lucra este datorat faptului ca masina ar urma sa fie realizata aproape in totalitate din fibra de carbon, respectiv fibra de sticla. Cu o astfel de greutate, nu este de mirare nici ca putem vorbi despre cel mai mic coeficient aerodinamic existent pe piata – de doar 0.224.

Riversimple Rasa ar urma sa functioneze prin intermediul unui propulsor pe baza de hidrogen, care ar asigura o autonomie de aproape 480 de kilometri. Automobilul mai este echipat cu patru motoare electrica, amplasate in fiecare roata, care vor fi alimentate prin intermediul unui set de acumulatori de 8.5 kwh. Rezervorul de hidrogen are doar 1.5 kilograme si ar putea fi incarcat in doar trei minute.

Cu o astfel de motorizare, Rasa ar urma sa atinga o viteza maxima de 96 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 96 km/h ar fi posibila in aproximativ 9 secunde. Reprezentantii britanici ai companiei Riversimple au anuntat ca automobilul Rasa ar urma sa fie produs pentru inceput in doar 20 de unitati, care vor fi testate intr-un cerc restrans de oameni in urmatoarele 12 luni. In functie de rezultatele care vor fi inregistrate, masina ar putea ajunge pe piata in 2018.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter