Record! Cea mai scumpa masina vanduta in 2015: este Ferrari si a apartinut legendarului Fangio

1956 Ferrari 290 MM

Vedeti acest Ferrari? Tocmai a stabilit recordul pentru cel mai valoros automobil vandut la licitatie in acest an. Este vorba despre un Ferrari 290 MM din 1956 condus de legendarul pilot Juan Manuel Fangio. Bolidul a fost vandut weekendul trecut la New York pentru fabuloasa suma de 28,05 milioane de dolari.

Masina de viteza a fost construita pentru ca Fangio sa o conduca in cursa de anduranta Mille Miglia din 1956 – ultima oara cand argentinianul participa la aceasta cursa, care un an mai tarziu avea sa isi dispute ultima editie din istorie. Insa inainte ca sasiul numarul 0626 sa fie retras, el a fost condus de legende precum Phil Hill, Alfonso de Portago si Wolfgang von Trips.

Ferrari a facut doar patru astfel de exemplare si, tinand cont de provenienta si starea impecabila in care se afla – nu a suferit niciodata vreun accident -, acest 290 a reusit sa depaseasca estimarile de la inceputul licitatiei.

Astfel, 0626 a intrat in cartile de recorduri drept cea mai scumpa masina vanduta la licitatie in 2015, cea mai valoroasa masina vanduta de casa de licitatii RM Sotheby’s si cel mai mare pret platit pentruun vehicul in New York City.

In realitate, singurele masini vandute vreodata pentru mai multi bani la o licitatie sunt un alt Ferrari – 250 GTO, vandut de Bonhams pentru 35 de milioane de dolari anul trecut – si o alta masina a lui Fangio – un Mercedes W196, vandut tot de casa Bonhams, pentru 29,6 milioane de dolari, in 2013.

Desi Ferrari-ul lui Fangio era de departe cel mai valors din lotul scos la vanzare, acesta nu a fost singurul automobil vandut pentru milioane de dolari. Un Aston Martin DB4 GT Zagato din 1962 a stabilit un record pentru vehiculele britanice, fiind vandut pentru 14,3 milioane de dolari.

Un alt Ferrari, 250 GT Series I Cabriolet s-a vandut pentru 5,7 milioane de dolari, iar un Ferrari 250 Europa s-a vandut pentur 3,3 milioane de dolari, la pret similar cu un Enzo detinut in trecut de boxerul Floyd Mayweather.

O masina Pierce-Arrow Silver Arrow s-a vandut pentru 3,7 milioane, un Lamborghini Miura SV din 1972 a primit 2,4 milioane de dolari, in timp ce Porsche-ul 356 care a apartinut lui Janis Joplin a stabilit un record pentru model, depasind cu mult asteptarile si fiind vandut la 1,7 milioane de dolari.

In total, evenimentul organizat de RM Sotheby’s a generat vanzari de 73,5 milioane de dolari, dintre care doar Ferrari-ul lui Fangio a adus o treime.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter