Protestul 'Romania vrea autostrazi' a blocat traficul in cele mai mari orase din tara

Articol scris de Mihai C, in data de 16 Martie 2019

Protestul ”Romania vrea autostrazi”, derulat, vineri, timp de 15 minute, a insemnat trafic blocat in centrul Capitalei, dar si pe mai multe drumuri importante din tara.

in marile orase, oamenii au intrerupt activitatea si au iesit in pietele centrale cerand imbunatatirea infrastructurii rutiere. La Bucuresti, zeci de soferi si-au oprit masinile in Piata Victoriei, unde si peste 200 de pietoni au participat la protest, traversand pe trecerile de pietoni. De asemenea, soferii au blocat si soseaua Pipera. Sute de angajati din cladirile de birouri din Bucuresti au iesit in fata sediilor. Tinerii au facut si un lant uman in Piata Universitatii, afirmand ca nu mai vor ca Romania sa functioneze pe principiul ”merge si asa”.

”Nu mai acceptam si nu mai vrem sa functionam pe principiul ”merge si asa”, traim in secolul vitezei! si nu vorbim doar despre viteza de pe sosele, vorbim de tehnologia si stiinta care avanseaza in fiecare secunda! Avem nevoie de EDUCAtIE de calitate, de AUTOSTRaZI, de SPITALE performante, avem nevoie de un CADRU SUSTENABIL in care Generatia noastra sa construiasca! Sustinem astfel orice actiune ce se desfasoara intr-un mod vizibil si civilizat. #sinoi, tinerii, viitorul acestei tari, vrem autostrazi!”, a transis Forumul Tinerilor din Romania.

si angajatii Reprezentantei Comisiei Europene au intrerupt activitatea, precizand ca, in perioada 2014-2020, 6.3 miliarde de euro au fost puse la dispozitia Romaniei pentru proiecte de infrastructura, dar proiectele care se deruleaza sunt din perioada financiara 2007-2013, care nu au fost finalizate la timp.

”Pauza de cafea pentru autostrazi! #siEU vrea autostrazi in Romania!”, au transmis angajatii.

Cifrele puse la dispozitie de Reprezentanta Comisiei Europene arata ca 90% din drumurile nationale din Romania au o singura banda pe sens, in 2016 Romania a inregistrat 97 de decese la un milion de locuitori in accidente rutiere, iar 37% dintre victime sunt pietoni, comparativ cu media europeana de 21%.

Protestul s-a derulat si in tara, traficul fiind blocat pe numeroase artere importante sau in centrele marilor orase. La Iasi, peste 1.000 de oameni au protestat in zona Palatului Culturii, iar soferii care treceau prin zona au oprit masinile. Circulatia prin centrul orasului a fost complet blocata pe bulevardul respectiv.

Tot la ora 15.00, omul de afaceri Stefan Mandachi a inaugurat, in localitatea Cumparatura, judetul Suceava, primul metru de autostrada construit in Moldova.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Scene socante au avut loc, vineri seara, in gara din Timisoara. Un tren plin de pasageri, operat de o companie privata, a luat foc. Din fericire, nu s-au inregistrat victime. ...
de - 23 Martie 2019
O adevarata tragedie a lovit provincia Hunan, din centrul Chinei, la finalul acestei saptamani. Un autocar plin cu turisti a luat foc in mers, iar 26 de persoane si-au pierdut...
de - 23 Martie 2019
Un accident de proportii a avut loc, vineri seara, la iesirea din Ploiesti, aproape de sensul giratoriu suspendat de la Paulesti. Nu mai putin de 57 de persoane au fost...
de - 23 Martie 2019
Un accident extrem de grav a avut loc in dimineata zilei de sambata in Hunedoara. O femeie si-a pierdut viata, iar alte doua persoane sunt in stare grava, dupa un...
de - 23 Martie 2019

Cele mai noi anunturi

30.00 RON - 22 Martie 2019
30.00 RON - 22 Martie 2019
30.00 RON - 22 Martie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare