Problema inedita descoperita la autobuzele comandate din Turcia. Explicatia hilara a autoritatilor

Mai multe primarii din tara s-au trezit cu plangeri de la calatori, din cauza autobuzelor comandate din Turcia.

In ultimii ani, Turcia a devenit principala tara exportatoare de autobuze catre Romania. Mijloacele de transport cumparate de la turci se dovedesc insa nepregatite pentru starea vremii de la noi din tara. Mai exact, primariile din Brasov si Sibiu s-au trezit cu plangeri din partea calatorilor ca, in mijloacele de transport in comun, este prea frig, scrie siteul stirileprotv.ro.

In Brasov, in ultimii ani au aparut zeci de autobuze noi construite in Turcia, vehicule pentru care autoritatile locale au platit aproape 25 de milioane de euro si pentru care s-au indatorat la banci. Odata cu venirea iernii, reprezentantii regiei locale de transport au dat peste o problema la care nu se asteptau. Turcii au construit autobuzele adaptate temperaturilor de la ei, nu a celor de la noi. Astfel, mii de calatori tremura in fiecare zi in mijloacele de transport in comun, pentru ca sistemul de climatizare nu poate face fata temperaturilor sub zero grade.

Reprezentantii regiei de transport au declarat ca incearca sa rezolve aceasta problema si au luat legatura cu constructorul turc. De la inceputul ieri insa, in doar patru din cele aproape 100 de autobuze s-a montat un sistem de climatizare nou.

Situatia este aceeasi si in Sibiu, unde autoritatile locale au platit aproape 12 milioane de euro pentru 55 de autobuze noi. Si in acest caz, primaria a trebuie sa se indatoreze la banci pentru a achita mijloacele de transport in comun. In acest caz, autoritatile au gasit insa repede o scuza. De vina pentru frigul din masini este doar faptul ca acestea opresc prea des in statii.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter