Primul oras din Romania care vrea sa le interzica pietonilor sa foloseaca telefonul si castile

Constanta ar putea deveni primul oras din Romania care interzice folosirea telefoanelor si a castilor pe trecerile de pietoni.

Partidul Miscarea Populara Constanta doreste interzicerea folosirii telefonului mobil si a castilor, in timpul traversarii strazilor, propunand in acest sens amplasarea unor semne de avertizare care sa indice aceasta interdictie pentru pietoni.


"Avand in vedere numarul tot mai mare de pietoni ce utilizeaza telefoanele sau alte dispozitive electronice mobile, in timpul traversarii, in masura sa afecteze substantial atat atentia vizuala, cat si acustica - prin utilizarea castilor, consideram oportuna plasarea unor semne de avertizare in apropierea trecerilor de pietoni prin care sa se indice interdictia utilizarii unor astfel de dispozitive in situatia amintita. in acest sens, propunem initierea unui proiect de hotarare privind realizarea unor semne de avertizare la toate trecerile de pietoni din municipiul Constanta”, se arata intr-un comunicat al PMP Constanta.

Proiectul prevede amplasarea semnelor pe trotuar inaintea trecerilor de pietoni.

PMP Constanta a precizat ca astfel de marcaje au fost implementate in multe orase din Statele Unite ale Americii si din Europa, din cauza numarului tot mai mare de accidente cu victime, produse din neatentia pietonilor care se angajeaza in traversare, pe trecerile de pietoni, utilizand telefonul mobil sau purtand casti.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter