Primele autospeciale modificate pentru arest al Politiei Romane. Iata cum arata acestea si cat costa!

Autospeciale Arest Politia Romana

Politia Romana urmeaza sa fie dotata cu 1.600 de autospeciale si alte 40 de motociclete, dupa ce au mai primit in acest an 471 de alte masini. In acest an au fost achizitionate 40 de autospeciale pentru detinuti, pe langa achizitionarea mai multor masini de tip Dacia Logan si Dacia Duster pentru ordinea publica si pentru brigazile de la rutiera.

Sefii de la M.A.I  nu au ezitat sa-si prezinte noile autospeciale speciale pentru arestarile si retinerile preventive. Noile autospeciale au un perete care desparte partea din fata de partea din spate, astfel incat agentii care se afla la volan sa fie protejati in cazul unor manifestari violente a celor care sunt condusi la sectie.

Intre compartimentul din fata si partea din spate exista un geam cu gratii prin care politistii se pot asigura ca detinutii sunt in regula. Geamurile din spate ale masinilor special sunt si ele asigurate cu gratii, astfel incat sa fie evitate pe cat posibil incidentele. Noile masini ale Politiei nu au bancheta pe locurile din spate, insa au doua locuri delimitate pentru a preveni orice manifestari ale celor incatusati.

Locurile din spate sunt monitorizate de o camera video, iar toata partea din spate se poate curata cu un furtun cu apa, deoarece exista o scurgere pentru acest lucru. Cei care au creat aceasta masina s-au gandit si la problemele pe care cei retinuti le-ar putea crea si la geamul de la luneta, iar din acest motiv au montat gratii si acolo.

M.A.I.  a prezentat printr-un comunicat intreaga masina si procedurile pentru care va fi utilizata de catre Politia Rurala. Ministerul Afacerilor Interne va avea in total 1.600 de autospeciale care sunt adaptate pentru arestarile si retinerile preventive.

Noile masini de care beneficiaza Politia Romana au costat aproximativ 12.000 de euro fara TVA, insa astfel de dotari erau necesare pentru siguranta agentilor si pentru o munca mult mai usoara. Bineinteles, sistemul de supraveghere video va elimina complet controversele legate de modul in care intervin fortele de ordine in momentul transportului celor retinuti la sectie.

Masinile speciale au fost puse in circulatie de pe 23 octombrie si nu mare surprinderea ar trebui sa ne fie daca vom vedea pe strazi astfel de masini care transporta detinutii sau persoanele retinute temporar. Autospecialele fac parte din programul de inzestrare cu mijloace auto desfasurat de Ministerul Afacerilor Interne in acest an din propriile fonduri.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter