Razboiul vinietelor. Primarul din Comarnic: Punem si noi viniete pentru cei din Bucuresti si Ilfov

Anuntul Gabrielei Firea, conform caruia Primaria Capitalei va introduce o taxa de tranzitare pentru masinile care nu sunt inmatriculate in Bucuresti sau in Ilfov, a nascut multe reactii adverse in tara.

Aglomeratie in trafic pe Valea Prahovei

Ideea edililor din Capitala i-a nemultumit pe multi primari din tara, care sunt si ei gata sa introduca o taxa similara, in speranta sa mai aduca bani la buget. Cel mai vehement a fost primarul din statiunea Comarnic, Sorin Popa, care a anuntat ca va introduce o vinieta doar pentru masinile inmatriculate in Bucuresti si in Ilfov.

”Pe noi ne polueaza la fel de mult ca si in Bucuresti, pentru ca stau masinile cu orele pe raza orasului Comarnic. Vom face si noi o hotarare de consiliu, ca este usor de facut, prin care sa impunem viniete pentru cei din Bucuresti si Ilfov. Asa aducem si noi niste bani la buget”, a declarat edilul din Comarnic.

Primarul a recunoscut inclusiv ca introducerea unei asemenea taxe nu ar fi menita sa scada traficul din oras in perioada vacantelor, ci mai degraba pentru a atrage bani in vistieria locala.

Primaria Capitalei a lansat in dezbatere publica proiectul care prevede interzicerea masinilor sub Euro 3 in Centrul Capitalei, precum si introducerea unei viniete pentru masinile care nu sunt din Bucuresti sau Ilfov. Proiectul va fi in dezbatere pana pe 30 septembrie.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter